Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är på väg att sluta – för att bli sportchef

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Örebro SK har fått en tuff start på allsvenskan.

Enligt SportExpressens uppgifter jobbar klubben nu på att hitta en ersättare till Axel Kjäll. 

Om alla bitar faller på plats kan Kjäll gå över till en renodlad roll som sportchef de närmaste dagarna.

– Vi kommenterar inte den typen av spekulationer, säger klubbens vd Simon Åström.

Örebro SK letade redan i vintras efter en ny huvudtränare och klubben diskuterade med både Martí Cifuentes och Andreas Brännström, enligt NA. Tanken var att managern Axel Kjäll skulle gå över till en renodlad roll som sportchef men klubben hittade ingen ersättare till honom. 

Därefter har Örebro haft en tuff start på allsvenskan och laget har bland annat förlorat med 5-0 mot Östersund och 3-0 i derbyt mot Degerfors.

Axel Kjäll kan bli sportchef

Laget har sju poäng på de sju första omgångarna och enligt uppgifter till SportExpressen ser måndagens match mot Malmö FF ut att bli Axel Kjälls sista på tränarbänken. Klubben jobbar på en ny lösning för sin sportsliga organisation där Axel Kjäll blir sportchef och klubben kan presentera omorganisationen de kommande dagarna.

– Det har varit spekulationer kring vår sportsliga organisation under en lång tid tillbaka och nu har vi haft en start i allsvenskan då vi inte har presterat på den nivå vi har hoppats på. Då blir spekulationer naturligtvis alltid naturliga men vi kommenterar inte den typen av spekulationer. Vi ser Axel som vår tränare och det är där vi står, säger Örebros vd Simon Åström.

Tog över efter Axén

Åström säger att klubben alltid vill hitta vägar för att bli bättre.

– Vi jobbar högst intensivt i både med- och motgång med att titta på hur vi hela tiden ska bli bättre. Vi jobbar hela tiden med att se över vårt arbetssätt och arbetsfördelningar men Axel och gänget jobbar varje dag intensivt med att skruva på allt ifrån spelsätt och taktik till detaljer som gör att vi ska utvecklas och bli bättre. Det finns ett arbete som pågår konstant.

Axel Kjäll tillträdde som tränare i Örebro SK sommaren 2017 och tog över laget efter Alexander Axén.

SportExpressen har sökt Axel Kjäll för en kommentar.