Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är överens med ny klubb – lämnar AIK

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Eero Markkanens tid i AIK ser ut att vara över för den här gången. FotbollDirekt skrev i går att Eero Markkanen var i långt gångna diskussioner med Dalkurd. 

Enligt SportExpressens uppgifter är han nu överens med klubben. Övergången kan bli officiell inom kort.

På drygt ett och ett halvt år har Eero Markkanen varit utlånad till både Dynamo Dresden och danska Randers innan han återvände till AIK tidigare under sommaren.

Varit utlånad

Sedan dess har finländaren tränat med klubben samtidigt som han ryktats till flera klubbar i både allsvenskan och utomlands. 

– Vi har haft flera allsvenska klubbar som ringt om Eero, tre stycken har hört av sig. Men vi har inte sagt ja till något ännu, sa spelarens agent Jonne Lindblom till FotbollDirekt i förra veckan.

Under gårdagen rapporterade också FotbollDirekt att Markkanen var i långt gångna diskussioner med Dalkurd och att en affär var nära.

Markkanen överens med Dalkurd

Enligt SportExpressens uppgifter är Markkanen nu överens med Dalkurd om en övergång där planen är att han skriver på för klubben redan under fredagen. 

Dalkurd undersöker även möjligheten till att hinna få anfallaren spelklar redan till kvällens allsvenska match mot Malmö FF, men det är fortfarande osäkert om allt pappersarbete hinner bli klart i tid.

Om inget oförutsett händer under de närmsta timmarna förväntas Markkanen alltså fortsätta sitt allsvenska äventyr i Dalkurd.

Dalkurd har tidigare under sommaren sålt en rad nyckelspelare. Yukiya Sugita lämnade för iranska Tractor Sazi samtidigt som Mohamed Buya Turay i dagarna blev klar för belgiska Sint-Truiden för en affär värd omkring 20 miljoner kronor. Tidigt på fredagen kommunicerade Dalkurd dessutom ut att Johan Bertilsson är klar för Örebro SK.