Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Är något ni försöker måla upp som ett krig”

Anel Ahmedhodzic.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Mikael Lustig.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Vinner inte Malmö FF SM-guld är det ett fiasko, enligt Mikael Lustig. Inför lördagens avgörande svarade Anel Ahmedhodzic konkurrenterna.

– Det känns som att de lägger större fokus på oss än på sig själva.

Nu tycker AIK-stjärnan att förhandssnacket förstorats upp.

– Det är helt klart något som ni (media) försöker måla upp som ett krig, säger Mikael Lustig inför lördagens allsvenska avgörande.

Först förlorade Djurgården mot Varberg. Sedan gick AIK och vann borta mot Elfsborg och såg till att dem är kvar i kampen om SM-guldet. 

Efter matchen la Mikael Lustig över all press på Malmö FF inför avgörandet i den sista omgången. MFF möter Halmstad samtidigt som AIK tar emot Sirius.

– Skulle Malmö inte vinna är det ett fiasko! MFF satt nog och hejade på Elfsborg. Pressen är extremt stor i Malmö med tanke på deras framgångar och den truppen man har. Skulle MFF inte vinna är det ett misslyckande, allsvenskan är en tuff liga att vinna, sa han då.

I dagarna fick Malmös mittback Anel Ahmedhodzic svara på Lustigs snack.

– Det känns som att det kommer något nytt varje gång de vinner en match. Det känns som att de lägger större fokus på oss än på sig själva. Efter varje match de vunnit den senaste tiden så säger de något om oss. Varför ska det bita när det kommer från AIK?.

”Målar upp som ett krig”

När media på torsdagen fick tala med AIK-spelarna inför lördagens avgörande tyckte Lustig att förhandssnacket mellan Malmö FF och AIK förstorats upp en aning i media.

– Grejen är att ingen AIK-spelare har nämnt Malmö FF innan om man inte har fått en fråga från media. När ni frågar om Malmö FF så svarar vi gärna. Hela den här grejen nu är väl att ni försöker skapa lite klick och aggressioner. Efter matchen mot Elfsborg så fick man frågan: ”Vad tror du om Malmös chanser?” och då säger jag vad man tycker. Vi tycker att Malmö är favoriter, inget mer med det. 

– Det är inte så att vi direkt efter slutsignal kliver över till er journalister och säger: ”Nu kommer Malmö börja darra”. Det här är helt klart något som ni (media) försöker måla upp som ett krig. Det är två lag som försöker vinna men vi står fast vid att Malmö är favoriter. Om MFF tar det som att vi lägger över pressen på dem eller så, ja då får väl de göra det, men vi svarar på era frågor och säger som det är. Vi hade gärna haft det i våra händer men nu har Malmö matchbollen.

Nabil Bahoui står dock bakom allt som sagts innan från AIK-håll.

– Jag står bakom allt mitt lag har sagt. Inte press men MFF har det i egna händer. Jag tror inte man kan få ett bättre upplägg. MFF har sin match, vi har vår match. MFF har sitt värde, vi har vårt värde, förklarar Bahoui.

Se fler höjdpunkter från allsvenskan