Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är friskskriven så jag ska vara hel, tror jag”

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

KALMAR. Åtta månaders skadehelvete är över.

Mot Kalmar FF var Johan Wiland tillbaka mellan stolparna.

– Jag har sett fram emot det här jättelänge, säger målvakten.

Hammarby gick mot en viktig seger borta mot Kalmar FF. Men i den andra halvleken vände matchen totalt på bara några minuter.

Blazevic utvisad - då byttes Wiland in

Davor Blazevic blev utvisad efter att ha kolliderat med Kalmars Alexander Ahl-Holmström i samband med ett friläge. Då fick Johan Wiland, som varit axelskadad i åtta månader, göra sig redo för att hoppa in mellan stolparna.

– Jag är redo att spela. Åker jag med och sitter på bänken så måste jag vara redo för att spela, det är mitt jobb, annars kan jag stanna hemma och rehabilitera. Jag har varit med så länge nu så jag vet innerst inne hur det är att gå ut, säger Wiland.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger 

 

– Det är klart att det var pirrigt men jag var mest besviken och ledsen för Davors (Blazevic) skull. Han har gjort det bra och han var på väg att hålla nollan. Det var en situation som förändrade matchbilden.

Wiland: ”Det är bara att köra”

Hur är din fysiska status?

– Jag är friskskriven så jag ska vara hel, tror jag. Det är klart att det är kul att spela igen, jag har sett fram emot det här jättelänge. Nu vet jag om att jag kommer spela i nästa match så jag får ladda till den.

Hur var själva inhoppet?

– Det är bara att gå in och köra. Jag är 38 år gammal och kan inte tänka så mycket på det. Jag har varit borta länge och nu fick jag chansen tidigare än vad det var tänkt. Det är bara att köra.

 

LÄS MER: Blazevic om utvisningen: ”Enda som är dåligt” 

 

Stefan Billborn framhäver Johan Wiland som en väldigt viktig spelare för laget och spelargruppen.

– Det är jättekul att Johan är tillbaka, han har kämpat hårt. Han gjorde det bra mot Kalmar och det är skönt att han höll ihop. Han är bra för gruppen också och ger oss stabilitet. Det är jättebra att han är tillbaka, säger Billborn.

 

LÄS MER: Chockades vid presentationen - avbröts av porrfilm