Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Är en av seriens bästa mittfältare”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Hammarby och Elfsborg gör upp om en finalplats i semifinalen.

På förhand lyfter hemmalaget upp ett motståndarhot: Simon Olsson.

– Han sticker ut, säger Nahir Besara och får medhåll av Marti Cifuentes.

– Det är en av allsvenskans bästa mittfältare.

Hammarby har visat prov på stark form i svenska cupen. Efter att ha vunnit gruppen på nio poäng slog man ut IFK Norrköping i kvartsfinalen med 3-2 efter att ha vänt underläge.

Under lördagen gästas Hammarby av formstarka Elfsborg som slog ut IFK Göteborg i sin kvartsfinal med ett drömmål signerat Jacob Ondrejka.

Hammarby har stor respekt för motståndet och vet om Boråslaget kvalitéer. I förra säsongens allsvenska vann Elfsborg en match mot Hammarby och fick en oavgjord.

”Kontrade ihjäl oss”

Segern kom på Tele 2 arena med 2-0 efter mål av Rasmus Alm och Alexander Bernhardsson - och Astrit Selmani minns tillbaka på mötet.

– Elfsborg kontrade ihjäl oss senast, vi hade samma problem på deras hemmaplan också men då fick vi med oss ett kryss. Ärligt talat var Elfsborg bättre än oss i bägge matcherna förra säsongen, det var nog våra tuffaste matcher om man tittar på hur lite vi skapade.

Selmani tror på en annan typ av matchbild i den här tillställningen.

– Det blir en tuff match och vi har pratat mycket om det, det blir nog en helt annan femma nu när det är vinna eller försvinna. Allsvenskan är annorlunda på det sättet att man kan gå för det på ett annat sätt jämfört i en cupsemifinal. Vi får se, det blir en rolig match.

Hur hittar ni rätt balans?

– Vi måste våga spela vårt spel och göra misstag, men vara lite smartare i vart vi gör våra misstag. Vi kommer göra misstag, det gör alla lag även Elfsborg, men det handlar om vad som händer när vi tappar bollen och hur vi agerar då.

Nahir Besara som fått en fin start sedan återkomsten har respekt för motståndet.

– Det är ett jättebra lag. Alla vet hur de spelar men det är svårt att försvarar sig mot dem. Elfsborg gör det bra och det känns som att alla deras spelare vet exakt vad man ska göra, men vi har analyserat motståndet och vet vart de är svaga.

Lyfter fram ett hot

Besara lyfter ett varningens finger för Simon Olsson i motståndarlaget.

– Jag gillar Simon Olsson! Han är duktig och sticker ut från de andra, säger Besara.

Behöver ni hantera honom på ett annat sätt?

– Inget så, utan det är ett bra lag. Elfsborg har ingen superstjärna på det sättet, men det är ett bra lag.

Hammarbys tränare Marti Cifuentes om att Olsson är ett hot:

– Ja, det är en fantastisk spelare. Enligt mig är Olsson en av allsvenskans bästa mittfältare och när han får utrymme så kan han inte bara slå korta passningar, utan han har en förmåga att hota bakom motståndarnas försvarslinje, säger Cifuentes och fortsätter.

– Men Elfsborg har flera duktiga spelare som vi behöver se upp för. Per Frick är viktig för deras spel men också Leo Väisänen. Johan Larsson är väldigt duktig både offensivt och defensivt, det vore naivt av oss att fokusera på bara en spelare.

Cifuentes understryker:

– Det är ett starkt lag och vi pratar om ett lag som har gjort väldigt bra ifrån sig de senaste åren under Jimmy Thelin. Hans första säsong var tuff men efter det hittade man sin identitet och det är ett mycket tufft lag att möta. Elfsborg är kontringsstarka, duktiga på fasta situationer och attackerar snabbt. Vi måste prestera på en hög nivå om vi ska vinna.