Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är detaljer från att sälja lagkaptenen

Foto: BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Gif Sundsvall är bara detaljer från att sälja lagkaptenen Linus Hallenius. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Apoel FC och Giffarna i princip överens om övergångssumman för anfallaren - och går allt som planerat ansluter 30-åringen när Apoel inleder försäsongen om någon vecka.

Det var i tisdags som SportExpressen kunde avslöja att Apoel FC från Nicosia på Cypern lagt ett bud på omkring två miljoner kronor på GIF Sundsvalls anfallare Linus Hallenius. Budet nobbades av Sundsvall, som inte ansåg att budet låg på en marknadsmässig nivå. 

– Det var för dåligt, det är inget som är nära, sa sportchefen Urban Hagblom då.

Höjt budet

Men sedan dess har förhandlingar pågått och den cypriotiska klubben har höjt budet. Enligt SportExpressens uppgifter är nu klubbarna i princip överens och om inte spelaren själv tvärvänder i frågan så talar allt för att en övergång blir klar inom den närmsta veckan. 

Apoel Nicosia ville ha Hallenius redan efter förra säsongen då klubben erbjöd honom ett kontraktsförslag när han var bosmanspelare. Men då valde anfallaren att skriva på ett femårskontrakt med Sundsvall i stället. 

Ekonomisk kris i Sundsvall 

Situationen i klubben har dock ändrats rejält efter det och för några veckor sedan meddelade klubben att den ekonomiska situationen är värre än befarat och att klubben måste sälja spelare. 

Hallenius är en av få spelare som klubben kan få pengar för och om försäljningen går igenom, vilket allt talar för, får Sundsvall in ungefär tre-fyra miljoner kronor. En summa som kan stiga ytterligare om vissa prestationsbaserade bonusar faller in. 

Tvåa i skytteligan 

Hammarby och Djurgården har varit intresserade av 30-åringen, men det har aldrig varit aktuellt att byta klubb inom Sverige för Sundsvallssonen och han ser nu fram emot ytterligare ett äventyr utomlands. 

Hallenius har förutom Sundsvall tidigare spelat i Genoa, Padova, Aarau, Lugano, Hammarby och Helsingborg. 

Linus Hallenius kom tvåa i allsvenska skytteligan förra säsongen då han gjorde 18 mål och har inlett allsvenskan med att göra sex mål. 

SportExpressen har förgäves sökt Sundsvalls sportchef Urban Hagblom för en kommentar. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Gif Sundsvall – direkt i Messenger