Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är besviken och känner mig sviken”

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nahir Besara var på väg till Al-Khor i Qatar – men flytten sprack i sista stund.

Nu riktar han kritik mot ÖSK.

– Jag känner mig sviken, säger Besara till lokaltidningen NA.

– Jag har full förståelse att Nahir är besviken, svarar klubbchefen Magnus Sköldmark när SportExpressen når honom.

Redan i går kom beskedet att Nahir Besara, 27, blir kvar i Örebro SK trots intresset från Al-Khor i Qatar.

Sportchefen Magnus Sköldmark förklarade då i NA:

– Vi har jobbat för att lösa den här affären men det blir ingenting. Det är tråkigt för Nahir Besara och det är på ett sätt tråkigt för ÖSK också.

Enligt honom var det oklart exakt varför affären sprack:

– Vi kommer att utvärdera om vi kunde ha gjort något annorlunda. Men jag tror inte att vi kommer att få en fullständig bild av vad som har hänt, om det är pengar det handlar om eller om de har valt en annan spelare.

 

LÄS MER: Hammarbyfansens oro efter bilden på Djurdjic 

”Känner mig sviken”

Nu väljer Nahir Besara själv att bryta tystnaden. Och han är tydlig med vad som egentligen har hänt.

Al-Khor lämnade ett bud som inte var förhandlingsbart. Han fick besked från ÖSK att han kunde åka ner och skriva kontrakt med klubben. Men sen ändrade sig ÖSK, enligt Besara.

– När jag sitter på planet får jag veta att ÖSK lämnat ett nytt bud till Al-Khor, med diverse klausuler som gör att jag kostar nästan dubbelt så mycket. Det gjorde att klubben i Qatar drog sig ur, säger Nahir Besara till NA.

– Jag var väldigt noga med att jag inte ville åka om ÖSK inte var okej med det bud som fanns. Och väldigt tydlig med att det bud som fanns inte var förhandlingsbart.

– Jag är besviken, och jag känner mig sviken av ÖSK.

 

LÄS MER: Ilskan mot Erik Edman: "Han är ett rötägg" 

"Finns inget avtal"

När SportExpressen når Magnus Sköldmark säger han direkt att han förstår att Nahir Besara är besviken.

– Det är fullt rimligt, när alla parter hade som målet att ro det här i hamn. Vi är besvikna också och jag har full förståelse för att han är det också, säger Sköldmark.

– Han såg fram emot att spela där fram till maj och av någon anledning blev affären inte av. Jag tror inte att vi kommer få svaret på den frågan. Vi har ansett att det här var tillräckligt intressant för att låta Nahir flyga ner till Qatar och vara på plats där.

Var klubbarna överens när ni tog det beslutet?

– Det fanns inget avtal mellan klubbarna som var klar. Vi har skickat två formella avtal till den qatariska klubben, ett på den nivån som de ville att vi skulle ligga på, och ett på en annan nivå utifrån en marginell skillnad som berodde på olika saker som jag inte kan gå in på.

Besara menar att ni kom med ett motbud till Al-Khor med olika klausuler som gjorde att Besara kostade dubbelt så mycket. Stämmer det?

– Vi har velat förhandla med klubben och den dialogen har jag haft i två dygn på olika sätt. Det jag vet, och det jag kan säga, är att vi skickat två avtal till Al-Khor, ett på den nivån som de ville ha, och ett på en något högre nivå.

– Alla andra saker har handlat om en förhandlingssituation.

Besara säger till NA att han kommer att ge allt för klubben under de sista omgångarna. Nästa match är hemma mot Gif Sundsvall under lördagen.