Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anton Salétros gest bakom segern: ”Oskriven regel”

Anton Saletros och Alexander Milosevic.
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Anton Saletros (längst upp i bild) firar AIK:s 1–0.

När AIK gjorde 1–0 mot Degerfors pekade Anton Salétros mot skallen.

Sen höll laget nollan i 98 minuter.

– Det är en oskriven regel, säger han.

Mot Hammarby i förra omgången gick det fort. AIK hann inte njuta länge av att ledningsmålet i derbyt innan Hammarby hade kvitterat.

När man ställdes mot Degerfors under måndagen var man pressade att vinna.

Alexander Milosevic tryckte in 1–0 efter en halvtimme spelad fotboll. Anton Salétros firade och vände sig senare till sina lagkompisar, pekade på sitt eget huvud och skrek.

– Vi har gjort mål men nästan inom fem minuter har vi släppt in ett mål igen. Det var mer att vi skulle hålla fokus för när man gjort mål är man som mest känslig. Jag ville att vi skulle hålla fokus och tänka på det, förklarar han.

Har ni pratat mycket om det?

– Det är en oskriven regel att man oftast är som mest sårbar efter att ha gjort mål så det gällde att hålla fokus helt enkelt.

Nyckeln bakom segern

Sotirios Papagiannopoulos förstod vad gesten handlade.

– Det gäller bara att vara fokuserad i 98 minuter. I dag tycker jag vi gör en bra match, vi springer och vi kämpar och krigar för varandra. Då får man med sig ganska mycket, säger han.

Mittbackskollegan Alexander Milosevic är nöjd med försvarsinsatsen.

– Jag tycker ändå att vi i backlinjen försvarar oss på ett bra sätt, det är många som kommer rättvända mot oss och man får göra det bästa av situationen. I vissa matcher tycker jag vi är lite bättre i pressen, i andra kan vi göra det lite bättre. Det är något vi jobbar med.