Anthony van den Hurk får träna på egen hand veckan ut

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Anthony van den Hurk, 29, tränar på egen hand resten av veckan.

Det är Helsingborgs besked efter turerna i samband med matchen mot Häcken.

– För att bibehålla fokus på lördagens match var vi snabbt överens om att detta var den bästa lösningen för båda parter, säger sportchefen Andreas Granqvist till klubbens hemsida.

Direkt efter matchen mot Häcken, där Anthony van den Hurk saknades, var det sparsamt med kommentarer och besked från Helsingborgs håll.

– Vi kommer ta det här internt i dagarna, men just nu är han inte aktuell för att spela för oss i vilket fall som helst, sa Andreas Granqvist till Helsingborgs Dagblad.

Nu har ett första beslut från klubbens sida kommit.

Helsingborg skriver på sin hemsida att Anthony van den Hurk kommer träna på egen hand på Olympia veckan ut. En ny dialog mellan parterna kommer att ske efter helgen.

– För att bibehålla fokus på lördagens match var vi snabbt överens om att detta var den bästa lösningen för båda parter. Nu har vi full fokus på matchen och kommer diskutera framtiden under nästa vecka, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Ville lämna Helsingborg

Anthony van den Hurk saknades i Helsingborgs matchtrupp mot Häcken.

Anledningen var att nederländaren, som varit HIF:s stora målskytt de senaste säsongerna, inte var motiverad att spela. I stället önskade han att lämna klubben, enligt tränaren Alvaro Santos. 

Dagen efter matchen uttalade sig Anthony van den Hurks agent Matthew Rusike till SportExpressen om situationen.

Då lät det annorlunda.

– Anthony ångrar sig, han ber om ursäkt. Han har kontrakt med klubben och det måste han respektera. Han är medveten om att det här inte var rätt tid för en sådan situation. Det var inget bra läge och han är ledsen för det, sa Rusike.

Anthony van den Hurk har gjort totalt 30 mål på 65 ligamatcher med HIF.Rondo svarar på lyssnarnas frågor

Rondo svarar på lyssnarnas frågor – AIK-tränaren Bartosz Grzelak i huvudfokus