Anthony van den Hurk ångrar sitt agerande: ”Ber om ursäkt”

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Helsingborgs stora stjärna Anthony van den Hurk saknades i storförlusten mot Häcken i går. 

Anledningen var att han inte ville spela – och att han vill lämna klubben.

Nu uttalar sig van den Hurks agent, Matthew Rusike.

– Anthony ångrar sig, han ber om ursäkt, säger agenten. 

Serieledande Häcken körde fullständigt över bottenlaget Helsingborgs IF på måndagen. Siffrorna skrevs till 5–0, men efter matchen väcktes frågor kring varför anfallsstjärnan Anthony van den Hurk saknades för HIF.

Förklaringen?

– Anthony kom till oss efter träningen i går (söndag) och sa att han inte kände sig motiverad, han ville inte spela, sa HIF-tränaren Alvaro Santos. 

Sportchefen Andreas Granqvist säger till Helsingborgs Dagblad att det funnits bud på van den Hurk, som tidigare var lagkapten för HIF, men att de inte varit tillräckligt bra för att sälja honom.

– Vi kommer ta det här internt i dagarna, men just nu är han inte aktuell för att spela för oss i vilket fall som helst, säger Granqvist till tidningen.

– Jag har vetat om att han haft en ambition att hitta en annan klubb, men han har ett avtal med oss som sträcker sig till slutet av säsongen. Jag förväntade mig inte att han skulle göra så här.

van den Hurks agent: ”Han är ledsen för det”

Anthony van den Hurks beslut har väckt kraftiga reaktioner både inom klubben och bland HIF:s supportrar på sociala medier.

Nu säger 29-åringens agent Matthew Rusike att van den Hurk ångrar sitt agerande.

– Anthony ångrar sig, han ber om ursäkt. Han har kontrakt med klubben och det måste han respektera. Han är medveten om att det här inte var rätt tid för att sådan situation. Det var inget bra läge och han är ledsen för det. Sedan vill jag poängtera att Anthony inte missat någon träning som det stått i media och vi har heller inte bett honom att göra det.

Att han tidigare petades som kapten, är det något som gjort honom besviken?

– Det är inget han tänker på nu utan han vill bara att Helsingborg klarar sig kvar i allsvenskan. Han älskar klubben. Sedan är fotboll business och han kollar på andra möjligheter. Han har mindre än sex månader kvar på kontraktet så det är inte konstigt att han funderar på sin framtid.

Stannar han i klubben säsongen ut?

– Det är det vi kommer att diskutera kommande dagar. Det finns ett stort intresse för Anthony men Helsingborg har all rätt att behålla honom kontraktet ut. Som sagt, Anthony måste respektera sitt kontrakt och det kommer han att göra om vi inte hittar en lösning. Vi vill ju att det ska bli så bra som möjligt för både Helsingborg och Anthony.

Om Anthony stannar, kommer han vara startman igen då tror du?

– Han är en av deras bästa spelare. Sedan måste han vara proffsig men han är som jag sa innan ledsen för att det blev så här och han ångrar sig verkligen.

SportExpressen har sökt Andreas Granqvist och Anthony van den Hurk, som inte vill uttala sig.

Tv: Faltsetas bryter ut i skratt: ”Din förtjänst att jag är här”