Anklagelsen: ”En blind människa hade förstått”

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Brottades Davor Blažević med skadebekymmer? Eller maskade han bara?

De behandlingar som Hammarby IF-målvakten fick under derbyt blev omdiskuterade.

– En blind människa hade förstått och sett vad de är ute efter, säger Djurgårdens IF:s Haris Radetinac.

Söndagens derby mellan Djurgårdens IF och Hammarby IF (1–0) blev hett och tätt. De tuffa duellerna var många. Så också spelarna som behövde ses om.

En av dem var Davor Blažević. Vid flera tillfällen sjönk Hammarby IF-målvakten ner på konstgräset. Läkare kallades in. 

Efter matchen konstaterade Hammarby IF-tränaren Martí Cifuentes: 

– Davor fick problem redan på uppvärmningen, han har något med sin baksida.

Djurgårdsspelarna köpte dock inte riktigt det. Istället pratade de om taktiskt maskning. Särskilt vid ett av tillfällena. Då lade sig Blažević ner samtidigt som lagkamraten Loret Sadiku var ute för behandling.

– En blind människa hade förstått och sett vad de är ute efter. De ville inte spela med en man mindre och det brukar ta tid att plåstra och när målvakten lägger sig blir det stopp, jag vet ju det. Sedan säger han ”Nej, jag lovar jag har ont. Jag hade det på uppvärmningen”. Sedan när vår målvakt lägger sig är det ett annat snack, de får smaka på egen medicin kan man tycka, säger Haris Radetinac.

Martí Cifuentes sa att han hade haft ont sedan uppvärmningen.

– Kan han sparka långbollar när det kommer till kritan och inte få ont efter det… jag vet inte, det är lätt här och säga det vi är alla människor. Men de gör så och vi vinner matchen, nu spelar det ingen roll. Det är klart det är lite frustrerande, men det är derby.

Blev du irriterad på planen?

– Jag är på plan det är klart man blir irriterad, men jag vet inte hur folk runtomkring känner. Det kändes som vi började få grepp i den andra halvleken och de gjorde en taktisk förändring, hur sportsligt det är, det är en annan fråga man ska inte gnälla, det tillhör derbyt det brukar vara känslor.

Irriterad blev också Magnus Eriksson. Lagkaptenen var flera gånger framme hos huvuddomare Mohammed Al-Hakim.

– Det är ganska taktiskt när man har en kille som sys … Men det lägger jag inte så mycket energi på. Vi får väl göra samma sak sen då, säger Eriksson.

Nahir Besara till Fotbollskanalen:

– Jag tycker inte vi maskade en enda gång. Vi har aldrig maskat och vi kommer aldrig maska. Speciellt när det står 0-0. Vi vill vinna varje match. Det är inte som att vi mötte Real Madrid och ville maska på det sättet.

Magnus Eriksson om Besaras ord:

– Nej, okej. Det var ju bra. De är inte Barcelona heller. Så det är ju bra.