Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anfallaren nobbar AIK – är nära klubb i Kina

Chinedu Obasi ser ut att ha hittat en ny klubb. Foto: ANDERS YLANDER
Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Chinedu Obasi ser ut att ha hittat en ny klubb.

Enligt SportExpressens uppgifter är han nära att skriva på för en klubb i Kina.

Därmed nobbar anfallaren AIK.

- Obasi är borta och försvinner Isak behöver vi spets. Det är ett stort frågetecken på forwardssidan, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

Många höjde på ögonbrynen när AIK lyckades att värva förre Schalke 04-spelaren Chinedu "Edu" Obasi som bosman i somras. Kontraktet gällde från den 4 augusti och säsongen ut. Den förre landslagsspelaren för Nigera gjorde stor succé på kort tid och efter sex mål och tre framspelningar på nio matcher från start ville AIK gärna behålla spelaren.

Ville behålla Obasi

Men AIK:s sportchef Björn Wesström var snabbt tydlig med att den allsvenskan klubben skulle få svårt att matcha anbuden från flera utländska klubbar som jagade Obasi.

Nu står det också klart att det inte blir AIK för 30-åringen.

Skriver på för ny klubb

Enligt SportExpressens uppgifter har AIK fått beskedet att spelaren är nära att skriva på för en klubb i Kina.

Oavsett om Alexander Isak försvinner eller inte (går han till Real Madrid kan han lånas ut till AIK fram till sommaren) ser klubben nu ut att ge sig ut på anfallsjakt.

- Det är ett stort frågetecken på forwardsssidan beroende på vad som händer. Eero Markkanen kommer behöva jobba jäkligt hårt i vinter men vi hoppas få i gång honom som vi vill.

- Denni Avdic är på god väg att göra något spännande här i vinter. Det ska bli intressant att följa och jag hoppas att saker och ting ska hålla ihop, säger AIK:s chefstränare Rikard Norling.

Hur tycker du det ser ut i truppen?

- Fundamenten är bra. Om du tittar på mittbackssidan har vi en stor konkurrens. Men vi behöver spetsa till truppen. Framför allt på anfallssidan. Det är det absolut viktigaste om vi på allvar ska blanda oss i igen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!