Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anfallaren lämnar Gif – klar för utländsk klubb

Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Peter Wilson, 23, lämnar Gif Sundsvall. Enligt SportExpressens uppgifter är anfallaren klar för moldaviska FC Sheriff.

Gif Sundsvall åkte ur allsvenskan i år efter att ha slutat på en 15:e plats. Till nästa säsong väntas klubben göra flera förändringar.

Det står redan klart att Tony Gustavsson inte kommer att leda laget i superettan och enligt uppgifter till ST kan det bli en intern lösning till nästa säsong. 

Dessutom har ”Giffarna” gått ut med att man går skilda vägar med spanjorerna Carlos Moros Gracia och Pol Moreno. I slutet av november berättade också Jonathan Tamimi att det inte blir en fortsättning i Sundsvall nästa år.

Wilson lämnar ”Giffarna”

Nu lämnar ytterligare en spelare ”Giffarna”.

Enligt SportExpressens uppgifter är Peter Wilson, 23, klar för moldaviska FC Sheriff. Anfallaren har genomfört de obligatoriska läkarundersökningarna och om inget oförutsett händer kommer Wilson skriva på ett tvåårskontrakt inom kort.

Sheriff vann den moldaviska ligan i överlägsen stil då man slutade 17 poäng före tvåan Sfintul Gheorghe. I somras kvalade laget till Europa League men där blev det respass i den tredje kvalomgången efter förlust mot AIK.

Peter Wilson spelade 27 matcher (varav 19 matcher från start) för Gif Sundsvall i år. Totalt gjorde han fyra mål och två assist.