Anel Ahmedhodzic lämnar Malmö FF – klar för Sheffield United

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Efter mycket om och men är det klart.

Anel Ahmedhodzic säljs till Sheffield United.

– Vi önskar honom så klart ett stort lycka till i England och säger inte farväl utan på återseende, säger sportchef Andreas Georgson.

Följetongen om Anel Ahmedhodzic framtid har varit så lång att det är svårt att komma ihåg när det började pratas om en försäljning av mittbacken.

I vintras var han tydlig med att sagan var slut i Malmö FF – för den här gången, men det blev bara en utlåning till franska Bordeaux.

Nu får den här följetongen äntligen ett slut.

Så långt är kontraktet

Malmö FF har kommit överens med Championship-klubben Sheffield United om en övergång för Ahmedhodzic.

– Anel har varit i Malmö FF nästan hela sin fotbollskarriär, så att han lämnar oss smärtar samtidigt som jag tycker vi ska vara stolta över att en av våra ungdomsspelare går hela vägen och blir en av våra största försäljningar. Vi önskar honom så klart ett stort lycka till i England och säger inte farväl utan på återseende, säger sportchef Andreas Georgson i ett pressmeddelande.

Ahmedhodzic är på plats i Portugal på lagets träningsläger, där han skrev under sitt kontrakt med klubben som sträcker sig till och med 2026.

– Det känns fantastiskt att det här är klart. Det har varit tre hektiska dagar med många tester och jag är glad att det är över. Jag vill inte prata om hur jag spelar, utan jag vill bara ut på planen och visa alla, säger han till Sheffields hemsida.

Därför valde han Sheffield

Klubben avslöjar att de försökte värva honom redan i januari och att de nu lyckades slå flera andra klubbar i jakten på Ahmedhodzic. 

Han själv berättar att lagets assisterande tränare, Jack Lester, är en anledning till att det blev just Sheffield.

– Jag gillade verkligen honom i Nottingham Forest. Tiden vi hade tillsammans där var fantastik och precis vad jag behövde då. Nu hoppas jag vi får det ännu bättre.

80 miljoner är den summa det länge har pratas om att Malmö FF velat ha för sin talang, men tidigare i veckan rapporterade franska L’Equipe att övergångssumman ska ha landat på cirka 38 miljoner svenska kronor. 

Tv: Ahmedhodzics löfte efter SM-guldet: