Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anel Ahmedhodzic inte aktuell för Malmö FF

Här lämnade MFF-stjärnan Sverige – på transferfönstrets sista dag
Anel Ahmedhoczic anslöt till Bordeaux i januari.
Foto: ICON SPORT / ICON SPORT BILDBYRÅN

Bordeaux är på väg att åka ur Ligue 1.

MFF-supportrarna kan ändå inte hoppas på att få hem Anel Ahmedhodzic i sommar.

– Nej, det kommer inte hända. Han har visat att han håller på en nivå som är högre än allsvenskan, säger agenten Markus Rosenberg.

Med två omgångar kvar har Bordeaux fyra poäng upp till kvalplats. Det mesta pekar mot att laget åker ut ligan, kanske redan på lördagen då laget möter Lorient.

Anel Ahmedhodzic är utlånad från Malmö FF till Bordeaux. I avtalet finns en klausul som binder Bordeaux att köpa loss mittbacken i sommar men den inaktiveras om laget degraderas. Teoretiskt skulle Ahmedhodzic därför kunna vara tillbaka i MFF lagom till höstens guldjakt och Champions League-kval. I praktiken kommer det däremot inte hända, slår Markus Rosenberg fast, trots att kontraktet gäller till slutet av 2024.

– Trots att Bordeaux ligger sist har Anel gjort det bra och många klubbar har sett att han kan prestera på den här nivån. Om Bordeaux åker ur kommer han gå vidare till någon annan klubb.

Varifrån finns det intresse?

– Från de största ligorna i Europa. Det är större intresse nu än i vintras.

Varför?

– Det ses fortfarande som en chansning att värva från allsvenskan, även om Anel spelat både i Champions League och för Bosniens landslag. Det är på väg att bli bättre och MFF drar ett lass där men det är fortfarande inte lika långt fram som till exempel Danmark.

Rosenberg: ”Alldeles för bra för det”

Men han har fortfarande kontrakt?

– Ja, men alla är inställda på att han ska säljas.

Trots att Bordeaux troligtvis åker ur ligan tycker Rosenberg att både Ahmedhodzic och MFF fått ut mycket av utlåningen. Med facit i hand var det rätt att övergången till Bordeaux inte gjordes permanent.

– De låg illa till när Anel kom dit. Förhoppningen har hela tiden varit att hålla laget kvar men om det misslyckas är det så klart bra att han inte är bunden till att följa med ner, det är han alldeles för bra för, säger Rosenberg.


SportExpressen sänder matchen mellan Bordeaux och Lorient i Ligue 1 med avspark klockan 21.00 på lördag för dig med Expressen Premium.

Klicka HÄR för att se matchen.