Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Andreas Haddad: Jag har varit en brottsling

Andreas Haddad firar ett mål i Hammarby. Foto: Carl Sandin

Andras Haddads fotbollskarriär har tagit honom runt hela norden. Men vid sidan av fotbollen har den skadedrabbade anfallaren levt ett dubbelliv - som kriminell.

– Jag kunde komma hem efter att ha firat en kupp, påtänd, och där ligger min fru helt oskyldig. Då försöker man bygga upp en bild av att det inte är så farligt det man gör, säger Haddad i podcasten "Lundh".

Så sent som för en månad sedan var Andreas Haddad med och spelade upp Hammarby i allsvenskan. I dagarna släpper Haddad boken "Helvetet tur och retur". Boken handlar om hur hans liv gled in i en värld av kriminalitet och droger efter ett besked om att karriären var över. Haddad var helt plötsligt pank, och behövde snabba pengar.

– Det började med att jag inte ens hade råd med en kaffe. Jag hade ingen identitet, vem är jag? Jag kände mig inte som fotbollsspelare längre. Då började jag hitta lösningar för att få in pengar. Att jobba på McDonalds det fanns inte i mina tankar just då. Jag ångrar idag att det inte var så - men jag bestämde mig för att börja med det här, säger Haddad.

Började med bedrägerier

De första kriminella handlingarna Haddad begick en slags bedrägerier. I början rörde det sig om 15000 kronor i månaden, men kriminaliteten accelererade.

– Jag tyckte att det var smågrejer, jag inbillade mig att det inte var allvarligt. Men plötsligt sitter jag med en av de främsta i undre världen och vi startar ett samarbete - och sakta blev det värre. Jag visste att det var fel. Jag kunde komma hem efter att ha firat en kupp, påtänd, och där ligger min fru helt oskyldig. Då försöker man bygga upp en bild av att det inte är så farligt det man gör.

Slutade när han blev pappa

I december 2010 var Haddad nära att ta ännu ett kliv in i den kriminella världen. Han skulle genomföra ett guldrån - det största någonsin i hans kriminella karriär. Samma dag födde Haddads fru parets första barn. Själv växte Andreas Haddad upp utan sin pappa, och han lovade sin nyfödda son att han inte skulle behöva uppleva samma sak.

- Jag lämnade kriminaliteten samma dag som min son föddes, samma dag som jag skulle göra det största rånet i min kriminella bana, säger Andreas Haddad.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!