Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Andreas Brännströms ord om Viktor Fischer

AIK föll mot Bröndby efter omdiskuterad straff
Viktor Fischer.
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN

ALGARVE. Viktor Fischer är AIK:s senaste nyförvärv.

En spelare som kan tillföra mycket, tror klubben.

– Klart att vi har höga förväntningar, säger Andreas Brännström.

AIK har i veckan presenterat två nyförvärv. Först presenterades Aboubakar Keita och under fredagen blev dansken Viktor Fischer klar för klubben på ett säsongslångt låneavtal.

Fischer ansluter från Royal Antwerpen men har även en bakgrund i klubbar som Ajax, FC Köpenhamn, Mainz och Middlesbrough.

– Det blir spännande att jobba med honom. Båda våra anfallare just nu är ganska mycket nior, jag vet att Viktor Fischer i Danmark ses som en winger men vi ser honom som en annan typ av forward. En spelare som kan ligga bakom våra anfallare och vara i en friare roll, säger AIK:s tränare Andreas Brännström efter matchen mot Bröndby.

”Brännan” kan tänka sig att använda Fischer på flera positioner.

– Det kan bli både i en diamant som anfallare eller tia. Han kan vara en av två forwards men där han får lite rörelse i inre korridorer. En offensiv tia kan man säga.

Han har haft det tufft i Belgien. Vad är förväntningarna?

– Klart att vi har höga förväntningar. Vi känner till hans bakgrund och det kanske är ett skäl till att han är här. Vi får ge honom lite tid men klart att vi har höga förväntningar på honom.