AIK:s assistrerande tränare Andreas Alm är på väg att ta över som förstetränare. Foto: Stella Pictures
AIK:s assistrerande tränare Andreas Alm är på väg att ta över som förstetränare. Foto: Stella Pictures

Andreas Alm är AIK:s första tränarval

Publicerad
Uppdaterad
Mycket talar för att AIK:s näste chefstränare redan finns i organisationen.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är assisterande tränaren Andreas Alm det hetaste namnet för positionen.
Dessutom diskuterar AIK-ledningen just nu tänkbara förändringar i den sportsliga ledningen - bland annat att införa en managerroll.
- Det kan vara så, säger ordförande i AIK Fotboll AB Mats Gustavsson.
Jakten på en efterträdare till tränaren Alex Miller tar nu fart ordentligt i AIK. Ex-tränare som Stuart Baxter och Mikael Stahre är två lediga namn, men knappast aktuella i dagsläget.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är nuvarande assisterande tränaren Andreas Alm det hetaste namnet.

Vill vara kvar i klubben

- Jag förlängde mitt kontrakt i september till och med 2016. Det säger mycket om att jag vill vara i AIK. Jag är glad över att klubben har samma ambition som jag. Sen får vi se vad det leder till, säger Alm.
Har ni diskuterat ett eventuellt övertagande av tränarpositionen?
- Inte så. Men det finns ett tänk i AIK att man likväl som man fostrar spelare även ska fostra ledare. Det är uttalat.
Skulle du tacka ja om du fick frågan?
- Det är en hypotetisk fråga. Jag har en bra roll just nu.

"Ta beslut nästa vecka"

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen diskuterar även AIK:s bolagsstyrelse eventuella förändringar i den sportsliga ledningen.
Att införa en så kalla managerroll.
- Det kan vara så. Vi tycker att affärsmannaskap och ekonomiansvar hänger ihop mycket med den sportsliga delen. Och det är otroligt viktigt att ha de kunskaperna när man ska rekrytera spelare till exempel, säger AIK:s ordförande Mats Gustavsson.
- Men vi ska ta ett beslut och spika allt hur det kommer att se ut organisationsmässigt nästa vecka.
Hur skulle en sportchefsroll fungera med en managerroll?
- Vi tittar i så fall på totalt ansvar för sport och ekonomi. Och även för ansvaret för tränarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag