Andersson: Många frågor väntar på svar

Publicerad

Kulan i luften, bollen är rund, en match i taget.

Som vi har saknat alla de där uttrycken och klyschorna.

Nu är det äntligen dags igen!

För mig är veckorna före den allsvenska premiären en av säsongens absoluta höjdpunkter. När alla frågor fortfarande väntar på svar.

Innan man helt enkelt vet...

...om MFF gjorde rätt som sparkade guldtränaren Allan Kuhn och ersatte honom med Magnus Pehrsson.

...om Kristoffer Olsson och Simon Thern kan bli de nyckelspelare som Rikard Norling och alla AIK-supportrar hoppas på.

...om förre Arsenal-liraren Emmanuel Frimpong kan göra underverk med nykomlingen Athletic Eskilstuna.

...om Kim Källström och Özcan Melkemichel kan bryta Djurgårdens mardrömslånga svit utan en derbyseger.

...om Blåvitt kan blanda sig i toppstriden och ta första guldet på tio år.

...om Jiloan Hamad kan få Sveriges största publik att sjunga extra högt.

Och framför allt: Om allsvenskan 2017 blir lika glödande het och spännande som den säsong vi fick uppleva i fjol.

212 sidor med fotbollsgodis

Från och med onsdagen den 22 mars och två veckor framåt finns vårt 212 sidor tjocka allsvenska magasin, som vi är väldigt stolta över, ute i butik.

Allt från Noa Bachners inledande krönika om de unga hemvändarna till Mattias Larssons reportage om Malmös dynastibygge, vidare till Daniel Kristofferssons ranking av allsvenskans 25 största profiler, minst åtta sidor om varje lag – och en extra satsning på damallsvenskan med tanke på sommarens EM-slutspel. Plus guide inför superettan, givetvis.

Så ställ in skidorna i förrådet, kryp upp i läsfåtöljen, ta fram sportdrycken och njut.

Om drygt sju månader vet vi vem som får lyfta bucklan i år.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag