Anders Christiansen var tillbaka – tvingades be om ursäkt direkt

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

SUNDSVALL. Anders Christiansen var tillbaka på planen för första gången sedan april.

Då tvingades han be om ursäkt till supportrarna efter 2-1-förlusten mot Gif Sundsvall.

– Jag bad om ursäkt, vi vill ge dem en seger, säger han.

Anders Christiansen skadade sig i april när Malmö FF tog emot IFK Göteborg.

Nu var han tillbaka på planen borta mot Gif Sundsvall.

En match som MFF gick in som storfavoriter i – men de himmelsblå förlorade med 2-1 efter mål av Ronaldo Damus och Daniel Stensson.

– När man inte får en vinst är det de känslorna som sitter i kroppen. Det är så skönt att spela fotboll igen men allting är enklare när man vinner också, säger dansken efter matchen.

– Det är svårt att se glaset halvfullt. Men när vi analyserar matchen i morgon och blickar framåt måste vi vara positiva och kolla på prestation och inte bara på resultatet.

Dominerade statistiken trots förlusten

Malmö FF dominerade stundtals matchen. De hade 80% bollinnehav, 20 hörnor och 25 skott, enligt statistikappen Forza. Men trots det var det Giffarna som tog alla tre poängen.

– Det är det med att spela i Malmö, man tycker att man gör de rätta sakerna, men sen vinner vi inte då är det svart eller vitt. Vi som spelare analyserar matcherna och kollar inte bara på resultatet. Jag tror att de flesta neutrala supportrarna som tittade på matchen tycker att vi ska vinna matchen och göra fler mål.

Varför gick inte bollen in?

– För dåliga avslut. Målvakten gör väl sin bästa match i sitt liv. Så är det också när vi gör det enkelt för honom. Jag tror inte de hade så många chanser, vi blev straffade. Det är så i fotboll, vi är jättebesvikna i dag sen får vi blicka framåt.

– Jag tycker inte att det är så viktigt att analysera min insats i tidningarna, för oss handlar det om vinster. Vi gjorde allt vad vi kunde för att få en vinst, sen får ni experter och journalister analysera.

Christiansen: ”Det är inte tillräckligt bra”

Saknades Isaac Kiese Thelin och Ola Toivonen i dag?

– Kvalitetspelare saknas på topp. Vi saknade fler spelare som inte är tillgängliga i Oscar Lewicki, men vi kan inte spela med spelare som inte är redo. Jag tycker att vi har en bra trupp men vi har spelat 13 matcher och gjort 14 mål… Det är inte tillräckligt bra.

Bra insats men målet måste sitta?

– När man spelar i Malmö kan man inte säga att man är nöjd med bara prestationen, men det är precis det vi måste vara. Om vi spelar denna match flera gånger tror jag att vi vinner den.

Känner du besvikelse eller ilska efter matchen?

– Besvikelse så klart. Jag vill hellre förlora som i dag än som vi gjorde mot Elfsborg. Men det är skitsamma, vi är inte nöjda med att förlora oavsett hur bra vi spelar.

Bad om ursäkt till supportrarna

Efter matchen gick Anders Christiansen fram till de tillresta supportrarna och hade ett samtal.

– De var missnöjda med vår prestation. De förtjänar så klart en seger, jag håller med om det de sa.

Var det hårda ord?

– Det var en god ton och respektfullt. Så klart är de missnöjda.

Vad sa du?

– Jag bad om ursäkt, vi vill ge dem en seger. De har rest lika långt som oss, men vi har fantastiskt support i medgång och motgång.