Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anders Christiansen missar seriefinalen mot Elfsborg

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Tung smäll för Malmö FF.

Lagkaptenen Anders Christiansen missar söndagens seriefinal mot Elfsborg.

– De kollar upp hjärtat. Det är skillnad om det varit en vadmuskel. Nu vill vi inte chansa, säger Henrik Rydström till Fotbollskanalen.

Det var under onsdagens träning som MFF-kaptenen blev yr. 

Han blev liggandes i gräset i cirka 20 minuter med benen i högläge innan han reste sig upp och sakta lämnade planen tillsammans med fysioterapeuten Jesper Robertsson. 

– Allting verkade bra, utifrån ett medicinskt perspektiv, när han var inne. Det medicinska teamet sa att alla värden ser bra ut, sa tränaren Henrik Rydström efteråt.

Därefter kördes Anders Christiansen till sjukhus för ytterligare undersökningar.

– Vi kollar givetvis upp så det inte är något annat, sa Rydström och utvecklade:

– Det blir alltid otäckt och både vi ledare och spelare blir skärrade för att det har varit några otäcka incidenter, men han var med oss liksom. Så förhoppningsvis är det lugnt.

Christiansen missar matchen

Nu står det klart att ”AC” missar söndagens seriefinal mot Elfsborg. 32-åringen var inte med på lördagens träning och kommer alltså inte till spel i Borås.

– De kollar upp hjärtat. Det är skillnad om det varit en vadmuskel. Nu vill vi inte chansa. Vi följer ett protokoll och det tar sin tid innan man får besked från sjukhuset. Det är otroligt tråkigt (att han är borta), det är vår ledare, säger tränare Henrik Rydström till Fotbollskanalen. 

Han fortsätter:

– Men jag är inte den som kontrollerar de sakerna. Då (i onsdags) var värdena bra, nu följer sjukhuset upp dem.

Angående när lagkaptenen kan vara tillbaka i spel svarar han så här:

– Jag kan det för dåligt, det vet jag inte. Vi vill inte vara på några marginaler och chansa. Jag pratade med honom i går. Han var vid gott mod och ville ha klipp skickade till sig.TV: ”Ett typiskt Christiansen-utbrott”

Nytt avsnitt av Expressens allsvenska program: ”Dåligt betyg till allsvenskan”