Isaac Kiese Thelin helt redo för spel igen

Amel Mujanic.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Isaac Kiese Thelin.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF:s skadekris ser ljusare ut.

Isaac Kiese Thelin är helt redo – och flera andra kan vara aktuella till helgen.

Samtidigt har Anders Christiansen drabbats av ett bakslag.

Det har varit en skadefylld vår för Malmö FF, som har saknat ett stort antal av sina viktigaste spelare i allsvenskan den senaste tiden.

När laget tränade på torsdagen var dock flera av dem tillbaka, däribland Sören Rieks, Isaac Kiese Thelin, Lasse Nielsen och Oscar Lewicki.

Senare under eftermiddagen kom en uppdatering från lagets fysioterapeut, Jesper Robertsson, som gav flera positiva besked.

– (Kiese Thelin) var med i truppen mot Djurgården och har fortsatt i full träning utan bakslag. Fullt tillgänglig mot Häcken på söndag, säger han.

Om Kiese Thelin är fullt tillgänglig så är Rieks tillgänglig för matchen. Vidare skriver de att det finns en möjlighet att Lewicki är med i truppen på söndag och att Nielsen är tillbaka i full träning.

Bakslag för Christiansen

Lagkaptenen Anders Christiansen var med på träningen under torsdagen – men tvingades bryta efter halva tiden då det huggit till i någon muskel efter ett skott, enligt Fotbollskanalen.

– AC påbörjade lagträning i går, men fick ett mindre bakslag på dagens träning. Vi följer upp och ser vilken belastningsnivå som blir mest lämplig de kommande dagarna, säger Robertsson.

Vidare är Veljko Birmancevic fortfarande borta på grund av sjukdom men väntas vara tillbaka i träning de närmaste dagarna. Samma gäller för Johan Dahlin.

Skadorna har ändå fått MFF att agera genom att ta tillbaka 21-årige Amel Mujanic i träning med resten av laget, rapporterar Fotbollskanalen.

Besvikelsen efter petningen av Malmö FF

Mujanic petades från truppen under våren och kommer att lånas ut till APOEL Nicosia nu i sommar. Tränaren Milos Milojevic förklarade petningen med att det redan fanns för många spelare på Mujanics position.

– Amel är glad att APOEL sett hans potential, med tanke på att han inte gjort en enda allsvensk match. Besvikelsen mot hans nuvarande klubb Malmö FF är enorm, sa Amel Mujanics agent Nochi Hamasor till Fotbollskanalen då.


TV: Här krossar Zlatan bussrutan