Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅNFoto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
 Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅNFoto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
 Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Aly Keitas första ord – efter huliganattacken

Publicerad

En huligan stormade planen i matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund.

Mannen jagade Östersunds målvakt Aly Keita – och slog sedan ner honom.

– Jag är chockad och arg, säger Keita.

Skandalscener utspelade sig under slutminuterna i den allsvenska matchen på Stadsparksvallen mellan Jönköpings Södra och Östersund.

Från läktarplats tog sin en anonym man in på planen, och började jaga en undflyende Aly Keita.

När mannen kom ifatt Aly Keita så slog han ner målvakten bakifrån.

"Jag är chockad och arg"

Nu uttalar sig Keita själv om situationen.

– Jag är chockad och arg. Det är bedrövligt att något sådant här ska kunna hända. Sådant här hör inte hemma på en fotbollsplan, säger han och fortsätter med att berätta om hur han uppfattade situationen.

– Jag ser honom komma springande emot mig. Jag springer bort ifrån honom, och jag tror att jag har blivit av med honom. Jag stannar till och sedan kommer han och ger sig på mig.

Vad tänker du då?

– Jag hinner inte tänka så mycket, och är bara chockad.

"Ont i huvudet"

Målvakten berättar att ett slag träffade honom, men att han hela tiden var vid medvetande.

– Jag svimmade aldrig, men jag hade ont i huvudet. Man sa till mig att jag skulle ligga ner och inte resa mig. Läkarna sa till mig att det var det bästa.

Hann du säga något till killen som attackerade dig?

– Nej, jag varken sa eller skrek något.

"Jag är en stark människa"

Hur kommer du över en sådan här sak?

– Jag är en stark människa. Det här är väldigt jobbigt, men det kommer att gå över. Jag ska spela nästa match, mot Djurgården hemma, så är det bara.

Fortfarande är det oklart om Aly Keita var utvald, eller om han var ett olyckligt offer för slumpen.

– Jag har ingen aning varför han gav sig på mig. Jag stod väl närmast helt enkelt, avslutar huvudpersonen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag