Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aly Keita: "Tänkte direkt på barnen"

17-åringen tar sig in på planen och slår ner Östersunds Aly Keita
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
17-åringen grips av säkerhetsvakter efter attacken på Aly Keita
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Östersunds målvakt Aly Keita efter mötet med J Södra
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Ett knappt år har gått sedan Östersunds målvakt attackerades på Stadsparksvallen.

Nu berättar målvakten om tankarna på familjen som utspelade sig i hans huvud under överfallet. 

– Jag tänkte direkt på mina barn, säger Aly Keita till OSD Sport.

I augusti har det gått ett år sedan skandalscenerna i den allsvenska matchen på Stadsparksvallen mellan Jönköpings Södra och Östersund.

En ung man tog sig in på planen från läktarplats, jagade målvakten Aly Keita och slog ner honom bakifrån. Efter matchen berättade en chockad målvakt om händelsen.

– Jag är chockad och arg. Det är bedrövligt att något sådant här ska kunna hända. Sådant här hör inte hemma på en fotbollsplan, sa Keita till Expressen då.

En 17-åring greps för händelsen, och dömdes senare för misshandel, falskt alarm och grovt brott. För det avtjänade han 90 timmars ungdomstjänst och tvingades betala ett skadestånd på 10 500 till Keita.

"Tänkte börja slåss tillbaka"

Nu, nästan ett år senare, berättar målvakten mer utförligt om händelsen, och hur han tänkte på sin son Milan.

– När han hoppade på mig så tänkte jag börja slåss tillbaka. Men då kom tankarna på barnen. Jag visste att familjen såg matchen och jag ville inte att 4-årige Milan skulle se pappa bråka, säger Aly Keita till OSD Sport.

I tingsrätten mötte Aly Keita 17-årigen som attackerade honom.

– För mig var det viktigaste att han skulle be om ursäkt och det gjorde han under rättegången. Det kändes bra, säger Aly Keita.

Målvakten berättar att han inte har fått ett annat perspektiv på händelsen, efter att han fick veta att den gripne pojken endast var 17 år. 

– Då jag fick höra att han var 17 år så släppte det ganska mycket. Jag har jobbat med ungdomar i Västerås och jag har själv gjort misstag då jag var ung. Jag kunde inte gå omkring och vara arg på ett barn, säger Keita.