Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alvbåge höll nollan – Sirius vinnare igen

John Alvbåge debuterade för Sirius. Foto: STAFFAN CLAESSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alvbåge firade på rock n roll-vis. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Målvakten John Alvbåge värvades till Sirius som en nyckelspelare men skadade sig precis innan premiären. 

På onsdagen gjorde han äntligen debut – och fick direkt en seger (1–0) med sig – mot Gif Sundsvall hemma på Nya Studenternas i Uppsala.

Sirius rivstartade säsongen med två fina vinster men tappade sedan formen helt och har rasat som ett blysänke i tabellen efter väldigt många insläppta mål bakåt, knappt några gjorda framåt och bara en enda inspelad poäng av de 18 senast möjliga inför onsdagen.

John Alvbåge har på grund av den underarmsskada som han ådrog sig på träning fått följa sitt lag från läktarplats fram till i fredags då han var ombytt reserv på bänken mot Hammarby.

Men nu stod alltså 36-åringen, en av seriens allra mest rutinerade burväktare, till slut mellan stolparna för Sirius från start.

Stabil Alvbåge

Alvbåge, som har två starka sejourer i såväl Örebro som IFK Göteborg samt fyra landskamper och utlandsspel i Danmark, Norge, USA och Cypern på sin meritlista, var nu aktiv med rösten och i kroppsspråket, samt stabil i sina ingripanden även om han i ärlighetens namn inte hade så jättemycket att göra.

Gästande Sundsvall hade svårt att omsätta sitt bollinnehav till heta lägen och det var i stället Sirius som ägde merparten av spelet och framför allt skapade de bästa chanserna.

I den 22:a minuten kom utdelningen för hemmalaget(1–0) då Siriusmittfältaren Sam Lundholm gjorde sitt andra mål för säsongen.

Målet kom efter en hörna och en utboxning av Sundsvallsmålvakten William Eskelinen, varpå bollen landade framför fötterna på Lundholm som tog ett par snabba steg, drog till med högern och begravde bollen i bortre delen av målburen.

Lundholms fint

– Jag fintade ett skott så satt den, sade Lundholm till C More i pausintervjun där han också konstaterade att:

– Det känns som att Sundvall inte hade ett enda skott på mål (i första halvlek).

Rutinerade Sundsvallsanfallaren Maic Sema höll med om matchbilden även han i paus:

– Vi hade mycket boll på mittlinjen men inte framåt. Vi måste väcka varandra, sätta defensiven och kontra! var Semas kommentar.

Nu blev det inte så stor förändring av matchbilden i andra halvlek heller.

John Alvbåge fick sträcka ut sig vid ett par heta Sundsvallsavslut och hade lite tur i gästernas sista anstormning i slutminuterna men kunde sedan jubla åt en minst sagt välbehövlig seger för sig och sitt Sirius.