Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Älskar att spela i AIK – får se vad som händer”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Budimir Janosevic har tagit över som förstemålvakt i AIK. 

Hans kontrakt med klubben går ut efter säsongen – och nu hoppas han få stanna. 

– Jag älskar att spela för AIK, men vi får se vad som händer, säger han. 

Budimir Janosevic går in på sitt tredje år i AIK. 

Han har varit andremålvakt bakom Oscar Linnér större delen av tiden och när Jacob Haugaard värvades in till den här säsongen blev Janosevic tvåa bakom dansken. 

Men efter en hållen nolla mot MFF och en ny nolla i derbyt mot Hammarby är han numera förstmålvakt, om än tillfälligt. Hans kontrakt med klubben går ut efter säsongen och han hoppas få stanna. 

- Det kändes fantastiskt att få vinna derbyt. Det var en härlig känsla efter att vi haft ett tungt år. Bra för laget och mig personligen. Vi dominerade hela matchen och vinner klart med 3-0. 

- Det var inget att snacka om, säger han. 

Ni fick ett bra mottagande av supportrarna vid Friends efter matchen?

- Ja, det var lite galet. Jag är alltid kvar sist av alla och när jag skulle köra ut stod det massa supportrar utanför. De var där för att stötta oss. De sjöng och det var skönt att höra att de sjöng och kallade mig ”Buda The Wall”, säger Janosevic med ett skratt. 

Han fortsätter:

- Det är synd att inte våra supportrar får vara på plats på arenorna, men trots att det har gått tungt för oss den här säsongen har de stöttat oss hela tiden. De frågade till och med nu vad de kunde göra för att hjälpa oss ur den här situationen. Jag sa bara att de skulle stå bakom oss. 

- Det känns bra att vi har dem i ryggen och att de stöttar oss trots att resultaten inte gått som vi velat. 

Du är inne på ditt tredje och sista år på kontraktet med AIK, hur har du upplevt tiden i AIK?

- Ett väldigt bra första år där jag spelade tio matcher och vi vann SM-guldet. Det var så klart fantastiskt att få uppleva ett SM-guld med klubben. Förra säsongen var rätt bra också. Den här säsongen har det gått sämre och ingen vill vara där vi är just nu.

 - Men vi tror stenhårt på oss själva och att det här ska vända rätt snart. 

Hur ser du på din egen situation, har du någon dialog med klubben om att förlänga kontraktet?

 - Det finns lite kommunikation och de pratar med min agent, men inget är påskrivet ännu. Vi får se hur det blir. Jag älskar att spela får AIK och vill stanna. Jag trivs bra i Stockholm och vill stanna i Sverige. Det har varit lite intresse från andra klubbar, men vi får se. 

- Jag kan inte vänta för länge heller för hela min familj är beroende av vad jag gör. Vi är inne på vårt fjärde år i Sverige och få kan man ansöka om ett permanent visum. Det är det jag vill ha oh siktar på. Därför måste jag veta rätt snart hur det blir med AIK. Jag kan inte vänta till november eller december. 

- Men jag hoppas att jag blir kvar.