Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Allt vändes upp och ner när han anhölls”

Kindberg: "Förutsätter att jag blir frikänd"
Martin Johansson, tidigare vd i Östersund Foto: MARIE BIRKL / BILDBYRÅN
Rättegången mot Daniel Kindberg inleddes under torsdagen. Foto: MATS ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Östersunds FK:s vd Martin Johansson avgick under onsdagen.

För Östersunds-Posten berättar han att misstankarna mot Daniel Kindberg blev avgörande.

– Allt vändes upp och ner när han anhölls, säger Martin Johansson.

Dagen innan rättegången mot Daniel Kindberg inleddes valde Martin Johansson att hoppa av sitt uppdrag som vd för Östersunds FK. För ÖP berättar han nu att det helt enkelt började bli för jobbigt när Kindberg blev misstänkt för ekonomisk brottslighet.

– Du kommer till en punkt där allt ställs på sin spets. Jag har funderat länge på det här. Allt vändes upp och ner när Daniel Kindberg anhölls. Sedan dess har det hela tiden hänt saker som tyngt arbetssituationen. Det blir för jobbigt helt enkelt, säger Martin Johansson.

Johansson dementerar att tidpunkten för avhoppet har samband med att rättegången mot Kindberg skulle inledas dagen efter.

– Några tankar om en sådan sammankoppling finns inte inom mig. Det här är enbart kopplat till mig personligen. Ibland har jag upplevt att jag haft tre, fyra, fem olika jobb samtidigt och på lång sikt är det inte rimligt.

Martin Johansson får annan roll

Nu tar Johansson klivet tillbaka och blir ekonomiskt ansvarig för ÖFK. Han säger att han aldrig övervägt att lämna klubben helt men att han vill ha en drägligare arbetstillvaro. Det kan ändå bli en del jobb nu också med tanke på klubbens problem med ekonomi och likviditet.

– Visst har vi problem men det är styrelsens roll att kommentera de grejerna. Det krävs en kraftsamling inom föreningen för att ta ÖFK framåt mot nya positioner, säger Martin Johansson. 

Ännu ett avhopp i ÖFK

ÖP avslöjar även att ännu en person lämnar sitt uppdrag inom klubben. Niklas Edbjörk som valdes in i den nya styrelsen i mars anmälde under onsdagen sitt eget utträde ur styrelsen till Bolagsverket.

Efter Maj-Britt Ringvalls avhopp tidigare i sommar består Östersunds styrelse nu endast av ordföranden Bo Ottosson och tre ledamöter.