Allsvenske stjärnan klar för utländsk klubb

Nahir Besara går till Hatta FC.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Nahir Besara i kamp med AIK:s Per Karlsson.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Nahir Besara lämnar Örebro SK.

Han har skrivit kontrakt med Hatta FC i Förenade Arabiemiraten fram till och med sommaren 2022.

– De var intresserade rätt tidigt i början av december och sedan kändes det rätt och då valde jag det, säger Besara till Fotbollskanalen.

Nahir Besara var Örebros största stjärna när laget stod för en stark höst i allsvenskan och tog sig upp på en sjundeplats.

Mittfältaren gjorde tolv mål och fyra assister men när hans kontrakt gick ut vid årsskiftet var han återigen fri att söka sig till en ny klubb. Valet föll till sist på Hatta FC i Förenade Arabiemiraten som nu har presenterat honom.

”Välkommen Besara”, skriver klubben på Instagram.

– Jag har gjort klart med Hatta i Dubai. Det har varit klart i över en vecka, men de har bara valt att avvakta med att göra det officiellt. Nu är det officiellt på deras sidor också, säger Nahir Besara till Fotbollskanalen.

Nahir Besara klar för Hatta FC

Han fortsätter:

– De var intresserade rätt tidigt i början av december och sedan kändes det rätt och då valde jag det.

Nu väntar en tuff uppgift för den snart 30-årige Besara. Hans nya lag har bara två poäng efter 13 matcher och ligger sist i UAE League.

– Vi är sist, men det har varit många skador, så de ska värva några nya till, vilket gör att det blir en omstart. Jag hoppas att vi klarar av det. Det är bra spelare som kommit nu, säger Besara till Fotbollskanalen.