Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allsvenske spelaren lämnar – för Serie A

Simon Skrabb satte två snabba mål för Norrköping i matchen mot Örebro den senaste säsongen. Nu blir det spel i serie A.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: ERICHSEN MICHAEL / ERICHSEN MICHAEL BILDBYRÅN

Simon Skrabb är klar för Brescia. 

Enligt SportExpressens uppgifter är IFK Norrköpings mittfältare på plats i Italien för att skriva under ett kontrakt över 3,5 år med den italienska Serie A-klubben. 

Övergången väntas bli officiell inom kort.

I förra veckan avslöjade den italienska journalisten Gianluca DiMarzio att Serie A-laget Brescia, där bland andra Mario Balotelli spelar, var intresserat av IFK Norrköpings Simon Skrabb. Då talades det om en övergångssumma på omkring 29 miljoner svenska kronor för spelaren, som har ett år kvar på kontraktet med ”Peking.” 

Skrivit på för tre år

Enligt SportExpressens uppgifter är övergången nu klar. Den 24-åriga finländaren befinner sig i Italien tillsammans med sin agent Hasan Cetinkaya och spelaren har skrivit på ett treårskontrakt med den italienska Serie A-klubben. 

Men några 29 miljoner kronor blir det inte till IFK Norrköping.  Övergångssumman landar någonstans mellan 10-15 miljoner kronor för den finländske landslagsmannen.

Norrköping jobbar på en ersättare 

Norrköping jobbar sedan en tid tillbaka på att få in Rosenborgs anfallare Pål André Helland som ersättare. Helland har gjort sex landskamper för Norges A-landslag och gjort ett mål.

Helland har också gjort fem landskamper för det norska futsal-landslaget och är den ende norrmannen att ha gjort landskamper i båda sporterna.