Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Allsvenske exstjärnan aktuell som ny tränare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: ANDREAS HILLERGREN / BILDBYRÅN
Foto: BERTIL HASKEL
Foto: ROBIN NORDLUND / © BILDBYRÅN

Alexander Axén har ännu inte förlängt sitt kontrakt med Örebro SK - och hans framtid i klubben är osäker. 

Enligt SportExpressens uppgifter har nu ÖSK varit i kontakt med förre spelaren Magnus Powell angående en tränarroll. 

– Det är en del svenska klubbar som hört av sig men jag kommenterar inte vilka, säger han. 

Det var i juni för tre år sedan som Alexander Axén tog över som ny huvudtränare i Örebro SK efter att Per-Ola Ljung lämnat klubben. 

Nu sitter Axén på ett utgående kontrakt och framtiden är oviss då han ännu inte förlängt sitt avtal.

Framtiden osäker

Frågan är om det blir en fortsättning i klubben? 

Enligt SportExpressens uppgifter ser just nu ÖSK över organisationen och enligt flera av varandra oberoende källor har klubben varit i kontakt med norska Levangers tränare Magnus Powell. 

Powell har tidigare spelat i Örebro och under åren 1991-1994 gjorde han sju mål för 40 matcher en den svartvita tröjan. Powell har även representerat Helsingborgs IF, Lilleström, Lyn och Gif Sundsvall. 

Haft tränarjobb i Sundsvall

Efter spelarkarriären inledde han en tränarkarriär där han till en början var assisterande tränare i Sundsvall 2009 för att sedan ta över som juniortränare i Lilleström. Efter en kort sejour i Egersund blev han värvad till Levanger FK där han tagit klubben från division II till att bli ett stabilt lag i norska motsvarigheten till superettan. 

Powell bekräftar att han fått ett par förfrågningar från svenska klubbar men vill inte kommentera vilka. 

– Det är ett par svenska klubbar som hört av sig men jag kommer inte att säga vilka. Jag har haft det väldigt bra i här i Norge och det har gått bra med Levanger. Sedan får vi se vad som händer nu, säger han. 

Du nobbade Levangers senaste kontraktsförslag?

– Ja, det stämmer. De erbjöd mig något som jag inte kunde tacka ja till. Vi får se vad som händer nu men jag har inte uteslutit en fortsättning här. 

Enligt våra uppgifter har Örebro SK varit i kontakt med dig?

– Jag kommenterar som sagt inga specifika klubbar men jag hade bra år där som spelare och trivdes väldigt bra. 

Örebro SK:s vd Simon Åström är fåordig kring just Magnus Powell. 

- Det är ett rykte som är mer än jag vet om i så fall. Sedan kan jag väl säga att vi är väldigt nöjda med vad Alexander Axén och hans team har gjort under de här tre åren. Just nu ser vi över klubbens strategi för att ta klubben framåt och ta ytterligare ett steg.

Åström fortsätter: 

- Vilka roller vi ska ha och så vidare. Där känner vi också att vi just nu har väldigt kompetent folk i klubben men vill samtidigt se över och göra en så professionell bedömning som möjligt över vilka personer som skulle kunna passa in i rollerna. Allt för att det ska bli så bra som möjligt för Örebro, säger han. 

När hoppas ni ha något klart?

- Vi hoppas ha något så klart så fort som möjligt. Sedan har vi sagt att vi hoppas att vi har något helt klart någon gång i augusti september.