Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Allsvenskans stora pris" till Anders Christiansen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Anders Christiansen är årets spelare i allsvenskan.

Malmö FF tog storslam och mittfältaren prisades med "Allsvenskans stora pris" och som Årets mittfältare. Dessutom tog Anton Tinnerholm hem "Årets försvarare".

– Det säger ganska mycket om Malmös position i Sverige just nu, säger Tinnerholm.

– Vi vann ju SM-guldet, så vi är självklara favoriter, säger Christiansen.

Den allsvenska säsongen är slut efter där Malmö FF till slut kröntes som SM-guldvinnare för andra året i rad. På tisdagskvällen korades vinnarna i Stockholm på Allsvenskans Stora Pris där man lyfte fram vinnarna de som gjort det allra bäst under säsongen 2017. 

Storslam för MFF

Under galan presenterades bland annat vinnarna i kategorierna: "Årets målvakt", "Årets försvarare", "Årets mittfältare, "Årets anfallare", "Årets tränare", "Årets nykomling" och till slut "Allsvenskans Stora Pris – Årets mest värdefulla spelare". 

Och det blev en storslam för SM-guldvinnarna Malmö FF som tog hem priser i hela tre kategorier. Johan Wiland prisades för "Årets målvakt", Anton Tinnerholm blev "Årets försvarare" och den spelskicklige mittfältaren "Anders Christiansen vann "Årets mittfältare".

Anton Tinnerholm, som vann årets försvarare, säger så här:

– Man har varit med och vunnit mycket men inte fått så många individuella utmärkelser. Lite nytt för mig, men det är roligt att folk uppmärksammar och att folk tycker att jag har gjort det bra, säger Tinnerholm.

Hur skulle du betygsätta din säsong?

– Närmast så bra den kan bli. Jag känner att jag haft en jämn och hög nivå. Jag tycker att jag var minst lika bra på våren men kanske inte gjorde de extrema matcherna. 

Tinnerholm har deklarerat att han lämnar MFF. Nu väntar med all säkerhet ett äventyr utomlands och han medger att intresse för honom finns.

– Det klart att det finns intresse, men sedan är det en balansgång om man ska gå på det första bästa. Jag ska välja och sålla lite bland alternativen. Det finns intresse, man kan ta första bästa, men fönstret öppnar första januari och det kanske kommer klubbar efterhand. 

Christiansen: "Största man kan uppnå"

Anders Christiansen om att vinna "Årets mittfältare" och "Allsvenskans Stora Pris":

– Det känns stort att vinna. Det är det största man kan uppnå, att vinna SM-guld, och vinna dessa priser. Det är jag tacksam för, säger han.

Och om MFF:s storslam:

– Vi vann ju SM-guldet, så vi är självklara favoriter. Jag är oerhört stolt. Det är en stor kväll. Jag är oerhört tacksam, det är det största erkännandet du kan få från kolleger och spelare. Det är nästan för mycket. Det blir en bra semester nu. säger Christiansen.

– Det var toppkonkurrens om priset, Kim Källström är en levande legend och har levt en dröm som vi andra bara drömmer om. Magnus Eriksson är en stor poängspelare och har gjort det otroligt bra. Det här är fantastiskt. 

Christiansen vann med dubbelt så många röster än Källström.

– Han är en stor spelare för mig med ett stort cv. Kim har många stora matcher och titlar bakom sig. Det känns stort att jämföra sig själv med honom.

Potter: "Vill tillägna priset till min fru"

Succélaget Östersunds FK prisades också för sina fina framgångar under 2017. Klubbens tränare Graham Potter prisades som "Årets tränare" och Saman Ghoddos, som under årets allsvenska svarade för åtta mål och fyra assist, blev "Årets anfallare". 

Årets tränare, Graham Potter, är stolt över utmärkelsen:

– Jag är stolt över priset. Fotboll är en lagsport och om fotbollsspelare. Min personlighet är inte för priser, jag försöker bara hjälpa mina spelare och utveckla klubben, säger han.

Hur högt rankar du det här?

– Jag är riktigt stolt. Jag representerar Östersund och det vi har gjort. Det är mitt bästa år i karriären. Minnena från Galatasaray, PAOK och svenska cupen-vinsten är otroliga minnen. 

Vem vill du tillägna priset?

– Min fru.

Varför då?

– Därför att hon jobbar riktigt hårt med våra tvillingar när jag jobbar med Östersund. Jag skulle aldrig kunna göra detta utan henne.

IFK Göteborg som haft en tuff säsong, med en tiondeplats i allsvenskan, prisades i form av målvakten Pontus Dahlberg som tog hem "Årets nykomling". 

Vinnarna i Allsvenskans Stora Pris

Årets bortasektion:

Djurgården.

 

Allsvenskans Stora Pris:

1. Anders Christiansen, Malmö FF 

2. Magnus Eriksson, Djurgården 

3. Kim Källström, Djurgården 

 

Årets målvakt:

1. Johan Wiland, Malmö FF/Hammarby 

2. Andreas Isaksson, Djurgården 

3. Pontus Dahlberg, IFK Göteborg 

 

Årets försvarare:

1. Anton Tinnerholm, Malmö FF 

2. Per Karlsson, AIK 

3. Eric Larsson, GIF Sundsvall 

 

Årets mittfältare:

1. Anders Christiansen, Malmö FF 

2. Ken Sema, Östersund 

3. Magnus Eriksson, Djurgården 

 

Årets anfallare:

1. Saman Ghoddos, Östersund 

2. Markus Rosenberg, Malmö FF 

3. Kalle Holmberg, IFK Norrköping 

 

Årets tränare:

1. Graham Potter, Östersund 

2. Magnus Pehrsson, Malmö FF 

3. Özcan Melkemichel, Djurgården 

 

Årets nykomling:

1. Pontus Dahlberg, IFK Göteborg

2. Felix Beijmo, Djurgården 

3. Daleho Irandust, BK Häcken

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!