Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allsvenskans hopp: Hjälp från Bundesliga

Karl-Erik Nilsson.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Karl-Erik Nilsson tillsammans med statsminister Stefan Löfven. På frågan om SvFF för diskussioner med statsministern ville Nilsson varken bekräfta eller dementera att så var fallet.Foto: DAVE WINTER / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson hoppas att återstarten av Bundesliga ska ge ringar på vattnet ända till Sverige och allsvenskan. 

– Fullt möjligt för oss att kunna starta vår inhemska toppfotboll i mitten av juni, säger SvFF-ordföranden.

I fredags kom beskedet – inget besked om när allsvenskan kan dra i gång är att vänta förrän tidigast i början av juni. 

– Vi har inte för avsikt att särbehandla fotbollen, sa statsepidemiolog Anders Tegnell då.

SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson berättar att förbundet blev besvikna över icke-beskedet, men ser Bundesligas öppning i helgen som ett starkt argument för att allsvenskan ska kunna dra i gång i mitten av juni. 

– Jag tror att det som sker i Fotbollseuropa talar lite för vår sak. Det är ungefär ett 20-tal länder som har bestämt när de ska återstarta och har en tidtabell för det. Enligt de rapporter jag har fått så fungerade det väl i Tyskland i helgen, säger han. 

Karl-Erik Nilsson: ”Samtalar med folkvalda”

Han fortsätter:

– Jag tror att när Folkhälsomyndigheten ser utvecklingen som sker i övriga Europa och att det uppenbarligen fungerar, så hoppas jag också att man ska kunna ändra i riktlinjerna så att det på det sättet blir fullt möjligt för oss att kunna starta vår inhemska toppfotboll i mitten av juni.

Vad kan du berätta om veckan som kommer?

– Vi har ett ordinarie styrelsemöte i morgon förmiddag där vi kommer ta del av de rapporter som har varit sedan i fredags. Utifrån det så är ändå vår ambition att försöka upprätthålla kontakten med FHM, och tillsammans med idrotten i övrigt och RF också, att ligga på och försöka svara på eventuella frågetecken. Men också, som FHM betonade, att de också har ett antal svar som vi förväntar oss att vi ska kunna få från dem. Jag utgår från att det blir någon form av kontakt den här veckan, säger Karl-Erik Nilsson.

Hur arbetar ni för att få med politikerna och Folkhälsomyndigheten på er sida?

– Vi har en mängd olika kontaktytor, och det är klart att vi i alla delar av fotbollen har god kontakt med politiken. Vi samtalar med folkvalda i de här frågorna. Men det har hittills visat sig vara så att myndigheten, naturligtvis i dialog med politiken, men att det är myndighetens beslut, order och riktlinjer som också har drivit politikens beslut, så därför måste vi arbeta på alla möjliga fronter, men vi anstränger oss för att ha en dialog med beslutsfattarna.

Bara nyheter: Nyamko Sabuni vill att regerigen ger klartecken

Nyamko Sabuni vill att regerigen ger klartecken för fotbollsallsvenskan.