Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Allsvenskans 50 bästa spelare: Plats 10 till 1

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

En lång säsong fylld av drömmål, snedsparkar, vackra räddningar och brutala kapningar närmar sig sitt slut.

Fortfarande återstår den allra viktigaste frågan: Vilket lag tar hem SM-guldet?

Inför rysaravslutningen har SportExpressens jury valt ut och rankat årets 50 bästa spelare i allsvenskan.

10. Stefan Ishizaki, Elfsborg

Kommentar: Fått vara skadefri och klivit fram som Elfsborgs viktigaste poängspelare. Sju mål och åtta assist hittils. En matchvinnare.

 

9. Gunnar Heidar Thorvaldsson, Norrköping

Kommentar: Ex-skyttekungen från Halmstad har hittat målformen igen och är återigen sylvass i boxen. 16 mål och tvåa i skytteligan efter bland annat ett hattrick mot Gif Sundsvall senast.

 

8. Pär Hansson, Helsingborg

Kommentar: Sveriges näste stormålvakt. Går från klarhet till klarhet speciellt i Europaspelet. Tar snart över efter Isaksson.

 

7. Rene Makondele, Häcken

Kommentar: Har bildat en sylvass och fruktad anfallsduo för tillsammans med Majeed Waris. Bidrar med både många mål och assist. 30-åringen gör förmodligen sin bästa allsvenska säsong hittills.

 

6. Jiloan Hamad, Malmö

Kommentar: Endast 21 år gammal, men redan lagkapten i både MFF och U21-landslaget. Har lett Malmö med sina mål, assist och ledaregenskaper i jakten på ett SM-guld.

 

5. Celso Borges, AIK

Kommentar: AIK:s storvärvning inledde säsongen svajigt, men genidraget att flyttas ner som mittfältare blev både ett lyft för laget och honom själv. Helt plöstligt fick AIK en mittfältare som både klarar defensiven samtidigt som han bidrar målmässigt med sitt klocka djupledsspel.

 

4. Anders Svensson, Elfsborg

Kommentar: Landslagets ålderman fortsätter att dominera i stort sett varje allsvensk match med sin rutin och klokhet. Lyfter Elfsborg med sitt kloka passningsspel samtidigt som han även har få övermän i duellspelet i allsvenskan.

 

3. Martin Ericsson, Häcken

Kommentar: Kom från Elfsborg inför den här säsongen vilket inneburit ett enormt lyft. Ericsson har hittat rätt i Häcken har äntligen nått upp till den höga kapacitet han alltid har haft.

 

2. Mathias Ranegie, Malmö

Kommentar: Låg bakom i princip allt offensivt i MFF fram till flytten till Udinese i somras. Gjorde tio mål, spelade fram till tre och var ett ständigt hot för motståndarförsvaren.

 

1. Waris Majeed, Häcken

Kommentar: 22 mål och nio assist. Waris Majeed har varit den enskilt största orsaken till att Häcken fortfarande har chans till guldet.

 

Juryn består av: Anders Nettelbladt, Anders Borgström, Axel Pileby, Lars Wiklund, Johan Larsson, Tobias Rosvall och Pär Andersson.

Endast spelare som gjort minst tio matcher i år kan ta plats på rankingen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!