Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förändring klar – kan ge drömnyförvärv

Zlatan Ibrahimovic till Hammarby?
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN
Ola Toivonen till Malmö FF?
Foto: ZUMA PRESS/IBL
Marcus Danielson till Djurgården igen?
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Coronapandemin slog hårt mot många allsvenska klubbar och deras möjligheter att värva spelare i vinterfönstret.   

Men nu står det klart att Sverige får hålla sitt transferfönster öppet två veckor extra innan allsvenskan drar i gång. 

Det meddelar Svenska fotbollförbundet under torsdagen. 

När Corona-pandemin bröt ut i Sverige sattes fotbollen på paus. Klubbarna i allsvenskan såg om sina hus, permitterade sina spelare och ledare.  I vissa fall som Hammarby, sänkte man sina spelar och ledarlöner med upp till 20 procent fram till årsskiftet. 

De flesta klubbar drog också i handbromsen vad det gällde spelaraffärer och såväl AIK som Djurgården införde köpstopp, där de båda klubbarna inte fick dra på sig extra kostnader. 

Fifa har gett klartecken 

Nu ser allsvenskan ut att inledas den 13-14 juni eller någon gång i början av juli och nu meddelar också Svenska fotbollförbundet att Fifa beviljat att upp ett två veckor långt transferfönster i tillägg till de ordinarie transferperioderna. 

”Att öppna upp en ny transferperiod kräver en ändring av SvFF:s Representationsbestämmelser för formellt genomförande. Förbundsstyrelsen sammanträder i kväll torsdag 28 maj och har då frågan på bordet. Föreslagna datum för det extra transferfönstret är 31 maj till och med 13 juni”, skriver Svenska fotbollförbundet på sin officiella hemsida.”

I morgon kommer Folkhälsomyndigheten att meddela huruvida allsvenskan kommer starta vid tidpunkten eller ej.