Allsvenska magasinet – med allt inför säsongen

Markus Rosenberg med Expressens allsvenska magasin.
Foto: JOHAN DOLCK WALL
Poya Asbaghi läser om sitt IFK Göteborg
Foto: Markus Wulcan.

220 fullmatade sidor med allt du behöver veta inför fotbollssäsongen.

Expressens allsvenska magasin finns nu ute till försäljning – men redan på allsvenska upptaktsträffen fick spelarna smygläsa.

– Det ser bra ut. Den går jag alltid och köper. Den är alltid kul att läsa och kolla betygen och sånt, säger Malmlö FF:s lagkapten Markus Rosenberg.

Trupperna, spelarbetygen, intervjuerna, analyserna och reportagen. Precis som tidigare år ger Expressen ut magasinet som är ett måste för de svenska fotbollssupportrarna.

Och precis som i fjol fick spelarna tycka till under den allsvenska upptaktsträffen.

Det blev både ris och ros.

Markus Rosenberg nickar instämmande till sina fem getingar, det högsta betyg en spelare kan få.

– Det är helt rätt. Det tycker jag utan tvekan. Carlos (Strandberg) också femma, precis som det ska vara. Alex (Alexander Jeremejeff) är ju alldeles för snålt (trea). Det ska vara femma där också, säger MFF-kaptenen.

”Visar hur stort allsvenskan har blivit”

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi ser magasinet som ett bevis på att allsvenskan är het.

– Shit, alltså! 220 fullmatade sidor, fantastiskt vilket intresse det finns för svensk fotboll om man gör så många sidor. Det visar hur stort allsvenskan har blivit och att produkten blir allt bättre, säger Asbaghi.

Kalmar FF:s mittback Viktor Elm är inne på samma spår som Asbaghi.

– När man är här på upptaktsträffen och ser hur mycket folk det är, och när man bläddrar i de här tidningarna, så inser man hur stort intresset är. Det är härligt och nu vill man bara att serien ska sparkas i gång. Det är inte långt kvar nu och pulsen börjar höjas, säger Elm som inte tar speciellt illa upp för att Expressens experter tippat hans KFF på 12:e, 10:e och 9:e plats.

– Vi kom ju 12:a i fjol så det där är ju ett steg uppåt. Jag kan förstå att förväntningarna utifrån inte är större än så men vi tror på oss själva.

Expressens allsvenska magasin säljs i butik från och med fredag 23 mars.