Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Allsvenska klubben jagar Bajens målvakt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Hammarby kan tappa sin förstemålvakt Johannes Hopf till nästa säsong.

Enligt  uppgifter till SportExpressen.se jagas han av Kalmar FF - och har en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan lämna Bajen för en viss  summa.

Hammarby har redan nu listat tänkbara ersättare och Assyriskas förstemålvakt Robin Malmkvist är en av dem.

– Vi har koll på Johannes, men har ännu inte tagit något beslut hur vi  ska göra med vår målvaktssituation, säger Kalmars sportchef Thomas  Andersson-Borstam.

Etrit Berisha var en av allsvenskans absolut bästa målvakter den här säsongen men lämnade i höstas Kalmar FF för italienska Lazio.

Då blev Lars Cramer KFF:s förstemålvakt.

Nu jagar klubben förstärkning på målvaktssidan och Hammarbys Johannes Hopf står högst upp på önskelistan enligt uppgifter till SportExpressen.se.

Har en klausul

Hopf har också en klausul i sitt kontrakt med Bajen som gör att han kan lämna klubben för en fastställd summa vid transferfönstret.

Kalmars sportchef Thomas Andersson-Borstam bekräftar att klubben tittar på Hopf, men hävdar att ingen kontakt ännu är tagen.
- Vi har koll på honom och utvärderar just nu hur vi ska göra angående vår målvaktssituation. Vi har tre bra målvakter och har ännu inte tagit kontakt med någon extern målvakt, säger han.

Hammarby är medvetna om att de kan tappa sin förstemålvakt inför nästa säsong och har redan börjat att titta på eventuella ersättare - om det skulle bli så att Hopf köps loss.

Kan ersätta med Malmkvist

Assyriskas förstemålvakt Robin Malmkvist är en av de som finns med på listan över tänkbara ersättare.
- Då vet du mer än mig, jag har inte hört något ännu. Jag har valt att avvakta med att skriva på ett nytt kontrakt med Assyriska. Kontraktet går ut nu efter säsongen och vi får se vad som händer och vad som dyker upp, säger han.