Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allsvensk stjärna greps – efter bråk

Foto: Claudio Bresciani/Tt

En fotbollsspelare i AIK var inblandad i ett slagsmål med ordningsvakter och polis i centrala Stockholm under natten. 

Spelaren och två andra män har nu polisanmälts och brottsmisstankarna rör våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. 

– Jag har under dagen varit i kontakt med spelaren och haft ett bra samtal med honom där han i lugn och ro lämnat sin version av händelsen, säger den allsvenske klubbens sportchef. 

Händelsen ägde rum natten mellan söndag och måndag. Ett sällskap på tre män, varav två fotbollsspelare, blev enligt uppgifter till Sportexpressen hindrade från att komma in på en nattklubb vid Stureplan i Stockholm. 

Även polis möttes av motstånd

På en film ses hur vakter och spelare skriker åt varandra och hur bråk uppstår. Under handgemänget mellan spelare och ordningsvakter tillkallades polis. Och enligt misstankarna möttes även poliserna av motstånd innan männen blev gripna. 

"Man blev nekade entré vid ankomst och vägrade sedan att acceptera detta. Vi har blivit ombedda att säkra den videoupptagning som finns. I övrigt kan jag inte kommentera händelsen utan får hänvisa till polismyndigheten", skriver Jacob Björnberg på Stureplansgruppen i ett mail till SportExpressen. 

Ingen person behövde sjukvård, men polisen har nu upprättat anmälningar mot de tre männen. Brottsrubriceringarna är hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman, men det är ännu oklart mot vem av de tre männen som vilken misstanke riktas mot. 

Aktiv i allsvenskan

En av männen tillhör AIK. Han släpptes på måndagsmorgonen, men misstankarna kvarstår enligt jouråklagaren. De övriga två anhölls dock och sitter kvar misstänkta. 

AIK:s vd Mikael Ahlerup bekräftar att klubben samlar in mer information om händelsen. 

"Vi har just nu knapphändig andrahandsinformation om att eventuellt en spelare är inblandad i något som krävt närvaro av polis. När vi får bekräftad förstahandsinformation kommenterar jag eller sportchefen givetvis", skriver representanten i ett sms till SportExpressen. 

"Det är aldrig bra"

Vid 15-tiden på måndag eftermiddag skickade AIK ut en officiell kommuniké där sportchefen Björn Wesström uttalade sig. 

– Det är i grund och botten aldrig bra när någon inom vår förening figurerar i den här typen av händelser. Jag har under dagen varit i kontakt med spelaren och haft ett bra samtal med honom där han i lugn och ro lämnat sin version av händelsen, säger Wesström. 

I samma kommuniké skriver AIK att man inte tänker ge några övriga kommentarer "med anledning av den pågående polisutredningen". 

"Alla tre är hörda"

Kammaråklagare Peter Svedén: 

– Jag fick in samtalet om att tre var gripna och beordrade 24/8-förhör. Jag vet inte så mycket mer än så. Sedan tog jag emot samtalet om att man hade hört de här tre personerna. Alla tre ska vara hörda. Det är våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd, säger han. 

Hur ser misstankarna ut mot de andra två?

– Det är samma misstankar.

Är det troligt att de också kommer att försättas på fri fot?

– Det får vi se, det får utredningen utvisa. Jag misstänker att det kommer att ske ett antal utredningsåtgärder och anhållningsbesluten omprövas kontinuerligt.

Några advokater har ännu inte förordnats.

– Inte ännu, men det är möjligt att det kommer att ske under dagen, säger Svedén.