Bilden har inte med åtalet att göra. Foto: NILS JAKOBSSON
Bilden har inte med åtalet att göra. Foto: NILS JAKOBSSON

Elitspelare åtalad för våldtäkt och misshandel

Publicerad

En fotbollsspelare med meriter från allsvenskan åtalas misstänkt för våldtäkt och misshandel. 

Enligt åtalet ska spelaren ha tvingat sig på en kvinna genom att knuffa omkull henne och särat på hennes ben. 

Spelaren nekar till brott. 

Brotten ska ha skett under den senare halvan av 2015. Enligt kvinnan så ska mannen vid ett tillfälle ha tvingat henne till samlag. I förhör berättar hon att spelaren knuffade ner henne på sängen och lägger sig på henne. Hon ska då ha skrikit och försökt ta sig därifrån, men spelaren ska då ha särat på hennes ben och genomfört samlaget. 

Efteråt ska han ha knuffat ner henne från sängen och när hon därefter flydde ut på balkongen så låste han ute henne. 

Enligt åtalet ska spelaren även ha slagit henne i ansiktet och knuffat henne mot en vägg. I förhör så nekar spelaren till brott. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag