Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allsvensk klubb värvar back från Hereenveen

Andreas Skovgaard under Europa League-kvalet mot AIK 2018.Foto: BILDBYRÅN
ÖSK:s manager Axel Kjäll. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Örebro SK lånar den danske mittbacken Andreas Skovgaard från Heerenveen. 

– Väldigt glada att kunna presentera honom som ÖSK-spelare, säger tränaren Axel Kjäll. 

ÖSK beskriver sitt nyförvärv som en vänsterfotad mittback med styrkor i positions- och passningsspelet. Skovgaard kommer ursprungligen från FC Nordsjälland i Danmark, och lämnade i januari 2019 tryggheten i Danmark för Heerenveen. Under tiden i Nederländerna så spelade han inte en enda minut i nederländska högstaligan, utan tillbringade all hans tid med reservlaget. 

– Under vintern har vi sökt efter en försvarare som kan komma in och förstärka vår trupp. Vi har följt Andreas sen hans tid i Nordsjälland och är väldigt glada att kunna presentera honom som ÖSK-spelare, säger tränaren Axel Kjäll om hans nye adept. 

Hyllar ÖSK-tränaren

Skovgaard kommer att ansluta till ÖSK:s träningsläger i spanska Marbella under onsdagen. I intervjun med Örebros webbplats berättar 22-åringen om valet av ÖSK – och passar på att hylla Kjäll. 

– Jag är väldigt glad över att vara här och ser fram emot att träffa resten av laget. ÖSK visade intresse för mig och jag gillar vad klubben har på gång, Det ska bli spännande att starta en ny säsong i en ny klubb, och det känns bra att få Axel som tränare, säger Skovgaard enligt klubbens webbplats.