Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK i chock efter dödsbeskeden

Anel Avdic: ”Det är nedstämd och chockad stämning på arenan”

KALMAR/STOCKHOLM. AIK:s bortamatch mot Kalmar FF överskuggas av tre dödsfall.

Två unga supportrar som var på väg till matchen omkom i en bilolycka.

– Vi får samla ihop oss nu och försöka hantera det, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius.

På fredagen meddelade polisen att en tredje tonåring dött av sina skador, rapporterar Smålandsposten.

AIK hade precis spelat 1-1 borta mot Kalmar men när spelarna var på väg att prata med medierna på plats efter matchen stoppades de.

Anledningen var att det då framkom att en 16-årig pojke och en 17-årig pojke hade avlidit i en bilolycka när de var på väg till matchen.

– Vi har precis mottagit otroligt tråkiga nyheter med omkomna unga AIK-supportrar på väg till Kalmar. Alla våra tankar går till familjerna och anhöriga. Spelarna är tillräckligt nere och ska inte prata fotboll, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius.

Fick dödsbeskeden direkt efter matchen

Spelarna fick beskedet om olyckan direkt efter matchen.

– Ja precis nu efter matchen. Det är två supportrar på väg ner för att titta på matchen, säger Henrik Jurelius.

– Vi får samla ihop oss nu och försöka hantera det.

AIK:s mittback Alexander Milosevic har kommenterat dödsolyckan på Twitter.

”Mina tankar är hos deras nära o kära.. vila i frid”, skriver Milosevic.

”AIK Fotboll har sorg”

AIK har också skrivit ett inlägg på Twitter.

”AIK Fotboll har sorg efter att vi nåtts av den tragiska nyheten att två supportrar omkommit i en trafikolycka på sin väg till kvällens match i Kalmar. Våra tankar är med de omkomnas familj och vänner i denna svåra stund”, skriver klubben.

Senare under torsdagskvällen meddelade AIK att personer som vill visa sitt deltagande i sorgen hänvisas till Putte Kocks plats utanför Friends arena. Där kommer en minneslund att anordnas för de två supportrarna.

På fredagsmorgonen meddelade polisen att en tredje person, en 18-åring, har avlidit av sina skador, rapporterar Smålandsposten.

Beskedet att även en tredje ung person nu har omkommit efter sviterna av olyckan når oss med smärta. All styrka till de drabbade familjerna.”, skriver AIK på Twitter.

En fjärde person i bilen är lindrigt skadad, enligt polisen.

https://twitter.com/aikfotboll/status/1441309944280588297?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1441309944280588297%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fotbollskanalen.se%2Fallsvenskan%2Faiks-besked-ytterligare-en-supporter-har-omkommit-i-bilolyckan-all-styrka-t%2F