Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Alla som varit med har gjort det fantastiskt bra”

“Norlings utspel kan skrämma spelarna”
Fotbollslivet leker för Christoffer Nyman.Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

NORRKÖPING. Fotbollslivet leker för Christoffer Nyman.

Mot Varberg gjorde han sitt sjunde mål för säsongen - vilket gör att han rycker i skytteligan - och frågan är om ”Totte” har siktet inställt på landslaget härnäst?

– Alla som varit med där har gjort det fantastiskt bra, säger Nyman.

IFK Norrköping är tillbaka på vinnarspåret efter att ha besegrat Varberg på hemmaplan med klara 2-0. Återigen visade Christoffer Nyman vägen när han i den första halvleken behärskat nickade in ledningsmålet, vilket var hans sjunde allsvenska mål i år.

Efter 2-0-segern betyder det att ”Totte” rycker lite i skytteligatoppen före Fredrik Ulvestad, Astrit Selmani, Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin. Nyman trivs minst sagt med fotbollslivet just nu.

– Självklart känns det bra som anfallare att kunna bidra med mål. Men i det stora hela känns det fantastiskt bra att vi kommer till så många lägen i matcherna som gör att vi kan göra mål. Det är flera spelare i laget som gör poäng och det är kul att vi spelar den offensiva fotbollen som vi vill göra, säger anfallaren.

Nyman om landslaget

Hur skulle du beskriva den Totte Nyman som kom hem från Eintracht Braunschweig 2019 med Totte Nyman i dag?

– Först och främst skadefri. Jag behöver inte tänka så mycket på hur kroppen ska fungera och reagera på planen. Jag är inne i ett flyt just nu där det mesta känns bra och man slipper tänka på skador. Det är den största skillnaden.

När mådde du så här bra som fotbollsspelare senast?

– Det gjorde jag väl när jag inte var skadad senast. När var det? Jag tror det var två år sedan. Det var nog i slutet av tiden i Braunschweig när jag fick mina skador.

Den 26 augusti ska förbundskapten Janne Andersson ta ut landslagstruppen inför Nations League-matcherna mot Frankrike och Portugal. Totte Nyman har med sina sju allsvenska mål på tio matcher i allra högsta grad visat att han är aktuell.

Men Nyman själv menar att han inte tänkt så långt ännu.

– Jag har faktiskt inte resonerat så långt. Jag fortsätter trumma på i Norrköping och gör allt för att hålla kroppen i trim, sedan vet jag inte. Det är fullt fokus här nu.

Du har lagt landslaget åt sidan?

– Nej, men jag har inte tänkt på det så mycket. För min del gäller det att hålla kroppen fräsch och spela så mycket som möjligt. Det måste kännas bra ute på planen och det gör det just nu för min del.

27-åringen menar att konkurrensen är hård och försöker ta allt som det kommer.

– Alla som har varit med i landslaget har gjort det fantastiskt bra och vi har många duktiga anfallare i Sverige. Det blir som det blir, förklarar han.

Hyllar tränaren

IFK Norrköping toppar allsvenskan på 23 poäng, fyra före Malmö FF.

– Vi har hunnit spela ihop oss, försäsongen blev ju så pass lång, så vi hade mer tid att sätta saker som vi ville. Vi fick fler månader på oss samtidigt som Kim Hellberg kom in med lite nya idéer. Det tog sin tid att sätta på plats.

Kan du konkretisera idéerna?

– Det handlar om speluppbyggnaden och vilka ytor vi ska använda och de bästa positionerna som vi ska använda när vi anfaller. Jag tycker att vi har lyckats bra med det hittills. Tiden gav ju oss bättre förutsättningar för att vi skulle kunna sätta allt på plats. Vi utnyttjade tiden väl, både fysiskt och taktiskt.

Hur känner ni spelare i Norrköping er fysiskt i matcherna? Märker ni en skillnad jämfört med motståndarna?

– Det jag har tänkt på är att vi känns otroligt starka i alla fall. Det är många matcher vi gjort mål i slutet och kunnat pusha på hårt och fått med oss bra resultat i andra halvlek, det är för att vi är otroligt starka och bra fysiskt förberedda skulle jag säga.

Hör fem snabba med Nymans lagkamrat Sead Haksabanovic