Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Alla kommer att pussa mina fötter"

Muamer Tankovic. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Sundsvalls Peter Wilson och Muamer Tankovic i kamp om bollen. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Muamer Tankovic har fått stort förtroende i Hammarby.

Men än så länge är han mållös i allsvenskan.

Nu svarar han på kritiken som riktats mot honom.

– När jag kommer upp i toppform kommer ingen säga ett ord. Till slut kommer alla börja pussa mina fötter, säger han.

Hammarby slog på stort i somras. Sportchefen Jesper Jansson värvade in Sander Svendsen, Muamer Tankovic, Johan Wiland och Oscar Krusnell. 

Tankovic, som lämnade AZ Alkmaar i Holland, för att flytta hem till Sverige för en nystart kom också med en hel del förväntningar på sina axlar. Tankovic har fått ett stort förtroende från Jakob Michelsen under hösten, men frågan är hur han själv summerar sin tid i klubben?

– Jag hade räknat med det här, kanske inte exakt så här fullt ut eftersom att jag trodde att jag skulle göra en del mål och poäng. 

Muamer Tankovic i kamp om bollen med Sirius Stefano Vecchia. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Tankovic står på elva matcher i Bajen-tröjan. Men han har inte riktigt lyckats få fart på poängproduktionen. Än så länge är han mållös i allsvenskan. Men "Mujo" var beredd på att det kunde svänga åt fel håll.

– Samtidigt var jag inställd på att det skulle kunna gå så här. Jag har inte spelat kontinuerligt, det var mycket upp och ned i AZ Alkmaar och jag hade inte en hel säsong i mig. 

Varför då?

– Jag kom till Bajen utan en försäsong. Konditionsmässigt var jag inte på topp. Det kunde ha gått bättre, egentligen tycker jag inte att man ska klaga, men en riktigt bra försäsong kan göra skillnad. Nästa säsong tror jag på en hundraprocentig Mujo, säger han.

Tankovic hyllar klubben

Vad är du nöjd med hittills?

– Jag är nöjd med att vara i Bajen och lära känna spelarna, ledarna och klubben. Det är fantastiskt att vara en spelare under Jakob Michelsen och vi har ett grymt gäng. Publiken är magisk också. Allt sånt är jag nöjd med.

Hur ser du på din position i laget? Är du nöjd?

– Jag känner mig bäst centralt i planen, då får jag en blick över hela planen. Jag känner mig bekväm då och kan spela min fotboll fullt ut. Men samtidigt har jag inte spelat där på ett tag, på senare tid har jag fått spela mycket på kanten och det känns ganska bekvämt där. Jag har spelat där i AZ i två år och så nu i Bajen.

– Jag har kommit in i kantrollen. Det funkar bra där också, men om man vill ha en Tankovic som gör 110 procent så ska man spela honom centralt. 

Muamer Tankovic. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Är det då målen kommer?

– Ja, då kommer målen. Det är svårt nu också, även om jag spelar som ”tia”, så är det ändå svårt. Vi har inte riktigt den där strukturen än som vissa allsvenska lag har. Vi vet inte riktigt hur vi ska spela, eftersom att vi ändrat väldigt mycket sedan i somras. Alla spelare har nog inte hittat rätt än. Men det kommer komma, plus att alla måste lära känna varandra. Vi kommer nog se ett bättre Bajen nästa säsong.

Tankovic svarar på kritiken

C More-experten Alexander Axén var kritisk mot Hammarbys prestation mot Gif Sundsvall i den första halvleken. Den förre Örebro-tränaren tyckte också till om Tankovic.

– Jag skulle vara ruggigt frustrerad, med tanke på vad han är värvad som, hans kapacitet och säkert vad han tjänar. Det här håller inte, sa Axén i sändningen.

Hur ser du på kritiken som riktats mot dig?

– Jag lyssnar inte på kritik om jag ska vara ärlig. Kritik får man hela tiden, många har höga förväntningar på mig för att jag varit utomlands i sex år och spelat i U21-landslaget. Jag köper att förväntningarna är höga på mig och all kritik. Men kritiken skadar inte mig för jag vet om vad jag har gått igenom, och jag vet hur min fysiska situation är. 

Tankovic fortsätter:

– När jag kommer upp i toppform kommer ingen säga ett ord. Till slut kommer alla börja pussa mina fötter. Det är så. Så fort man börjar göra mål kommer alla säga ”godmorgon” ”hej” och allt det här med pussar och kramar. Nu när det går svajigt ser alla chansen att trycka ner en. De kommer få se, alla kommer få smaka på sin egen kaka.