Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Alla i laget måste göra årets bästa match ikväll”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Djurgården är två matcher ifrån ett gruppspel i Europa League. 

Ikväll väntar Cluj på hemmaplan.  

- Alla i vårt lag måste göra årets bästa match, då kan vi störa Cluj, säger Kim Bergstrand  

Djurgården fick det oväntat tufft med Europa FC i lagets första kvalomgång till Europa Leagues gruppspel. Nu tar laget emot Cluj från Rumänien som är det näst sista hindret inför ett eventuellt avancemang till gruppspelet. 

- Vi har så bra koll som man kan ha efter att ha sett på video. Det är ett väldigt kompetent lag med otroligt mycket fysik. Ska man ta en jämförelse med något svenskt lag så är det Malmö FF som är mest lika. 

- Det är vår analys. De är väldigt fysiska säger tränaren Kim Bergstrand. 

Vad ser du för likheter med MFF?

- De spelar ganska rakt, kommer till mycket inlägg och har stora starka spelare där framme. Jag skulle framför allt säga att Cluj är likt MFF under Uwe Rösler med stora starka spelare i boxen som inte krånglar till det i onödan. 

Vad ställer det för krav på er?

- Det gäller att vi sätter press på dem så att de inte får slå sina inlägg när de vill. Sedan gäller det att hantera spelarna i straffområdet. Vi måste ha ett bra närkampsspel och ett målvaktsspel som är väldigt bra.

- Alla i vårt lag kommer behöva göra årets bästa match, då kan vi störa dom. 

Vad känner ni att ni lärt er i kvalspelet i Europa till den här matchen?

- Det är väl framför allt tempot och fysiken som vi tar med oss. Det gäller att vi har bollen en del och låter Cluj försvara.