Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexander Milosevic om lagkaptensbindeln i AIK

Alexander Milosevic på plats i Algarve.
Foto: Anel Avdic.
Milosevic har tagit över bindeln.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

ALMANCIL. Alexander Milosevic är AIK:s nya lagkapten.

Nu berättar mittbacken om den ärofyllda uppgiften och säsongen som kommer.

– Jag är en liten kille från Stockholm som har växt upp med klubben, säger Milosevic.


Streama alla AIK:s matcher från lägret i Portugal med Premium Max 

AIK befinner sig just nu på träningsläger i Portugal på Algarvekusten. Laget anlände i lördags och är inne på sin tredje träningsdag. Förutsättningarna är perfekta.

Förberedelserna inför nya säsongen är i full gång och tränaren Andreas Brännström har redan hunnit utse sin lagkapten för säsongen. Valet föll på Alexander Milosevic, 31.

– Det är ett ärofyllt uppdrag. Många stora spelare i AIK har varit lagkaptener tidigare så det är en stor ära för min del, säger backen till Expressen.

Vad betyder bindeln för dig?

– En liten kille från Stockholm som har växt upp med klubben. Jag kom hit för tolv år sedan första gången. Jag känner klubben och människorna runtom den. Det är en stor sak.

– Man vet också att i en klubb som AIK så betyder kaptensbindeln mycket. Det är en stor grej. Nu ska man inte säga så men i andra klubbar kanske den inte betyder lika mycket.

”Vill vara en förebild”

Milosevic betonar dock att han fortfarande kommer vara sig själv men att han någonstans får ett utökat ansvar i och med bindeln.

– När du har bindeln får du ett annat ansvar utåt och som representant för AIK. Jag kommer fortfarande vara mig själv, det är det som har tagit mig hit. Jag vill fortsätta vara en bra förebild, säger han.

Har du haft någon förebild som lagkapten?

– Det är svårt att svara på den frågan så - men jag tycker att de kaptener som jag har spelat under här i AIK, som till exempel, Daniel Tjernström, Nils-Eric Johansson, Henok Goitom och Sebastian Larsson är ganska bra exempel.

Betyder binden också att supportrarna kan hoppas på att du stannar karriären ut i klubben?

– Jag har varit här ganska länge rent allmänt så det skulle jag inte tacka nej till (att stanna i AIK). Sen är det så i fotboll, man vet aldrig vad som kan hända, men med det sagt så trivs jag bra här, jag har fått ett stort ansvar och det trivs jag med.