Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexander Isak skriver nytt kontrakt med AIK

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Alexander Isak
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

AIK och Alexander Isak är överens om nytt kontrakt, skriver klubben på sin hemsida. Kontraktet sträcker sig till 2018 och Isak flyttas därmed officiellt upp till A-truppen.

– Alexander Isak har enorm potential. Det som gör honom unik är att han med begränsad erfarenhet har stor verkningsgrad i allsvenskan, säger sportchef Björn Wesström.

16-årigen Alexander Isak har tagit hela Fotbollssverige med storm. Bländande spel och näsa för mål är bara några av egenskaperna han visat upp under säsongsinledningen. Nu väljer AIK att belöna superlöftet och säkra spelarens framtid i klubben. Ett nytt kontrakt är påskrivet till 2018, meddelar klubben på sin hemsida.

– Alexander Isak har enorm potential. Det som gör honom unik är att han med begränsad erfarenhet har stor verkningsgrad i allsvenskan. Hans väg in i A-truppen bevisar att AIK är en klubb som inte bara pratar om att ge egenproducerade spelare chansen, utan är en klubb som har en plan, från ord till handling, säger sportchef Björn Wesström.

"Har en stor del i detta"

Huvudpersonen sjäv uttrycker sin glädje över det nya avtalet med klubben. Han passar på att skicka en hälsning till alla ledare och spelare som varit honom nära under utvecklingen.

– Spelare och ledare jag spelat med och haft i AIK:s ungdomsakademi har en stor del i detta så jag är givetvis tacksam mot dem och också mot A-lagsorganisationen för att de vågar satsa på sina egna spelare, säger Alexander Isak.

– Min önskan har varit att förlänga med AIK och få ett A-kontrakt, därför är jag glad att vi är framme vid en lösning.

Alexander Isak har varit AIK från start till mål. Redan som 5-åring började han i ungdomsleden och har därefter jobbat sig upp till A-truppen, via juniorlagen. Isak gjorde mål i debuten mot Östersund och har totalt gjort två mål i allsvenskan på fem matcher.