Alexander Isak Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅNAlexander Isak Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Alexander Isak Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅNFoto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
 Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Alexander Isak skriver nytt kontrakt med AIK

Publicerad

AIK och Alexander Isak är överens om nytt kontrakt, skriver klubben på sin hemsida. Kontraktet sträcker sig till 2018 och Isak flyttas därmed officiellt upp till A-truppen.

– Alexander Isak har enorm potential. Det som gör honom unik är att han med begränsad erfarenhet har stor verkningsgrad i allsvenskan, säger sportchef Björn Wesström.

16-årigen Alexander Isak har tagit hela Fotbollssverige med storm. Bländande spel och näsa för mål är bara några av egenskaperna han visat upp under säsongsinledningen. Nu väljer AIK att belöna superlöftet och säkra spelarens framtid i klubben. Ett nytt kontrakt är påskrivet till 2018, meddelar klubben på sin hemsida.

– Alexander Isak har enorm potential. Det som gör honom unik är att han med begränsad erfarenhet har stor verkningsgrad i allsvenskan. Hans väg in i A-truppen bevisar att AIK är en klubb som inte bara pratar om att ge egenproducerade spelare chansen, utan är en klubb som har en plan, från ord till handling, säger sportchef Björn Wesström.

"Har en stor del i detta"

Huvudpersonen sjäv uttrycker sin glädje över det nya avtalet med klubben. Han passar på att skicka en hälsning till alla ledare och spelare som varit honom nära under utvecklingen.

– Spelare och ledare jag spelat med och haft i AIK:s ungdomsakademi har en stor del i detta så jag är givetvis tacksam mot dem och också mot A-lagsorganisationen för att de vågar satsa på sina egna spelare, säger Alexander Isak.

– Min önskan har varit att förlänga med AIK och få ett A-kontrakt, därför är jag glad att vi är framme vid en lösning.

Alexander Isak har varit AIK från start till mål. Redan som 5-åring började han i ungdomsleden och har därefter jobbat sig upp till A-truppen, via juniorlagen. Isak gjorde mål i debuten mot Östersund och har totalt gjort två mål i allsvenskan på fem matcher.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag