Alexander Isak tillbaka på Karlberg. Foto: ANEL AVDICAlexander Isak tillbaka på Karlberg. Foto: ANEL AVDIC
Alexander Isak tillbaka på Karlberg. Foto: ANEL AVDIC
Foto: ANEL AVDICFoto: ANEL AVDIC
 Foto: ANEL AVDIC

Alexander Isak på plats under AIK:s familjedag

Publicerad

Alexander Isak är hemma. När AIK öppnade dörrarna till den årliga familjedagen på Karlberg fanns Isak på plats för att träffa supportrarna och skriva autografer. 

– Alexander Isak är ledig från proffslivet i Borussia Dortmund - då åker han till familjedagen på Karlberg. Det är jättestort, säger AIK:s vd Mikael Ahlerup.

På söndagen strömmade fansen in på AIK:s träningsanläggning vid Karlberg för den årliga familjedagen. När AIK slog upp dörrarna för supportrarna samlades supportrar, barn och familjer för att följa herrlagets träning – omkring 1200 personer var på plats. Efter träningspasset fick alla dessutom chansen att träffa spelare och ledare.

AIK:s herrlag tränar under familjedagen.Foto: Anel Avdic.

Men det var onekligen en speciell dag för många av supportrarna på plats. Ett bekant ansikte var tillbaka på Karlberg igen - nämligen Borussia Dortmund-stjärnan Alexander Isak. Den förre AIK-anfallaren har under ett par veckor spenderat sin semester hemma i Stockholm och tog sig på söndagen ner till Karlberg för att träffa supportrarna. Och det blev ett kärt återbesök för många av dem.

 "Det säger väldigt mycket"

Isak följde träningen från sidan och satt på taket av en av herrlagets vita minibussar. Kort efter träningen var det dags för fotografering med fansen och autografskrivning. På plats fanns också AIK:s sportchef Björn Wesström och AIK:s vd Mikael Ahlerup.

– Familjedagen är nog årets höjdpunkt för alla inblandade. Det pratas ofta om "AIK-familjen" - mer AIK-familj än så här går inte. Allas familjer är här. Är det någon dag det verkligen är fantastiskt att vara AIK:are så är det på familjedagen. Det är fantastiskt alla dagar, men i dag är det extra, säger Ahlerup med ett leende.

– Det betyder mycket för supportrarna att få komma hit och umgås. Man får en helt annan bild av AIK än det man bara ser på matcherna. Det är en dag där man får chansen att uppleva AIK väldigt nära, jag tror att det betyder jättemycket. 

Alexander Isak är på plats i dag. Vad tror du det betyder för fansen att han är här?

– Det är viktigt. Det visar någonstans det fina med AIK. Alexander Isak är ledig från proffslivet i Borussia Dortmund - då åker han till familjedagen på Karlberg. Det säger väldigt mycket. Det är jättestort, han är på kort tid blivit en stor idol för många unga och gamla AIK:are. Det här visar nog upp en bild av AIK som inte alltid får komma fram. Det är så här vi upplever AIK.

Foto: Anel Avdic
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag