Alexander Isak hyllas: "Kan bli nya Zlatan..."

Foto: Nils Petter Nilsson / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES OMBRELLO
Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Alexander Isak blev AIK:s stora derbyhjälte.

Nu öser lagkamraten Chinedu Obasi beröm över talangen.

– Han kan bli Sveriges nya Zlatan Ibrahimovic, säger Obasi.

AIK tog en meriterande derbyseger över Djugården på Tele 2 arena. Stortalangen Alexander Isak blev AIK:s stora derbyhjälte med två helt avgörande mål.

Efter matchen fick han lovord från lagkamraten Chinedu Obasi.

– Alexander Isak är en stortalang. Han har enorm potential. Jag vill inte säga för mycket, men han är grym. Om han har koll på huvudet så kan han bli Sveriges nya Zlatan Ibrahimovic, säger Chinedu Obasi efter matchen.

Obasi: "Det är som boxning"

Obasi fortsatte att prata om Isaks stora potential.

– Hans prestationer är som boxning i ringen. Alla utifrån bedömer prestationerna i ringen, och Isaks prestationer på planen talar sitt tydliga språk. Dessutom är han en fin människa, jag hoppas att han fortsätter hålla huvudet kallt och kämpa på. Då kan han gå långt, säger Obasi.

Chinedu Obasi byttes in i den 74:e minuten i den andra halvleken. Det tog bara två minuter så hade Obasi punkterat matchen med sitt 0-3. Ett solomål av rang.

– Det var kul att komma in och göra skillnad. I slutändan var det viktigast att lagets prestation var bra och att vi vann.

Målet var one-man-show eller?

– Haha. Jag vet inte. Jag försökte bara hjälpa laget. Ibland måste man använda sin individuella kvalitet för att skapa något ur tomma intet. Det gick bra denna gång. Känslan är bra.