Alexander Isak får miljoner vid affär

Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Johan Valkonen / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Alexander Isak lär säljas till en storklubb inom kort - och det har spekulerats i att anfallaren ska gå för en rekordsumma.

Enligt uppgifter till SportExpressen har anfallaren rätt till omkring tio procent av övergångssumman när han säljs från AIK.

– Vad som står i ett avtal mellan två parter är inget vi kommenterar, men vi är väldigt nöjd med den förlängningsuppgörelse vi gjorde med Alexander, säger sporchefen Björn Wesström.

Alexander Isak, 17, har slagit igenom stort den här säsongen.

Han har öst in mål för AIK, blivit stor derbyhjälte och fansens kelgris.

Senast avgjorde han matchen mot Östersund när han slog in sin egen retur till 1-0 i den 14:e minuten - efter ett inlägg från Chinedu Obasi.

Målet var 17-åringens nionde för säsongen.

Scoutas av Europas storklubbar

Isaks succé i allsvenskan har gjort att Europas storklubbar har vallfärdat till de allsvenska arenorna. Han har scoutats av såväl Manchester United, Leicester, Paris Saint-Germain, Inter, Roma och Liverpool.

För att nämna några klubbar som varit på plats i Sverige.

Roma budade

Roma har också kommit med ett bud till AIK och Inter har velat värva spelaren där de hade ett upplägg att låna ut honom till Cagliari till en början.

"Kommenterar aldrig"

I takt med Isaks succé har det spekulerats i vilken övergångssumma AIK kommer att få för honom. Oavsett vilken summa han går för har anfallaren själv rätt till omkring tio procent av övergångsumman, upp till en viss nivå av beloppet han säljs för, om han köps loss från AIK.

Detta enligt uppgifter till SportExpressen.

- Vad som står i ett avtal mellan två parter är så klart inget vi kommenterar. Men det jag kan säga är att vi var då och är fortsatt väldigt nöjda med förlängningsuppgörelsen vi gjorde med Alexander Isak, säger Wesström.