Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexander Axéns dom: Då åker AIK ur allsvenskan

Allsvenskan på uppstuds: ”Typiskt Christiansen-utbrott”
Alexander Axén.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

AIK har inlett säsongen uselt.

Klubbens supportrar har all anledning att vara rejält oroliga.

Det menar i alla fall Discovery + expert Alexander Axén.

– Det är en fruktansvärt svag trupp, säger han i podcasten Fans Corner Sverige

Efter en rörig vinter där AIK länge stått utan sportchef har laget fått en mycket svag start på den allsvenska säsongen. 

Laget har, trots ett namnkunnigt lag på papperet, bara vunnit en av sina nio inledande matcher, spelat in sex poäng och ligger i skrivande stund på kvalplats till superettan.

Till helgen väntar ett ångestladdat derby mot Djurgården på Tele2 arena.

Enligt Discovery + expert Alexander Axén ska klubbens supportrar vara rejält oroliga över fortsättningen av säsongen. Om den negativa trenden ska vända hänger det på nye sportchefen Thomas Berntsen, menar Axén. Experten efterlyser även omsättning i spelartruppen till sommaren. 

– Får man inte och byta i sommar och får köra med den här truppen hela vägen ut åker AIK ur. Punkt slut. Det är en alldeles för dåligt hopsatt trupp, säger Axén i podden Fans Corner Sverige.

– Det är en fruktansvärt svag trupp tycker jag. Då är den ändå jättedyr. Som AIK:are, om man nu är det, skulle jag vara väldigt orolig för hur det här kommer bli och hoppas på att Berntsen ger en stor rensning i sommar. För det kommer behövas, säger han.

AIK:s meddelande till fansen

I podcasten medverkar även Pär Hansson, före detta målvakt i Helsingborgs IF och i dag kollega till Axén på Discovery +.

Han delar inte uppfattningen att AIK:s säsong kan sluta med degradering till superettan.

– Truppen är tillräckligt bra för att klara ett allsvenskt kontrakt. Sedan vill AIK mer än så, därför kommer vi se förändringar i sommar, säger han. 

Efter den svaga starten på allsvenskan meddelar AIK:s styrelse i ett uttalande på sin hemsida att nye sportchefen Thomas Berntsen äger de sportsliga besluten i klubben. 

Utifrån Thomas Berntsens analys kommer AIK Fotboll att arbeta med en omfattande förändring i prestations- och träningskulturen på Karlberg. Ett flertal förbättringspunkter har redan identifierats”, skriver AIK på sin hemsida