Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ajdarevics pik: ”Då kommer det smälla”

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

BK Häcken har gått som tåget i svenska cupen.

15 mål och endast två insläppta hittills är ett starkt facit.

Men i Djurgårdslägret låter man sig inte imponeras allt för mycket.

– Det betyder att motståndet inte har utmanat dem tillräckligt mycket, säger Astrit Ajdarevic.

Djurgården och BK Häcken drabbar samman i semifinalen av svenska cupen. På förhand är det troligtvis de två formstarkaste lagen som möts.

Djurgården vann sin grupp efter att ha kammat hem nio poäng och slog sedermera ut Hammarby i kvartsfinalen efter en dramatisk straffsparksläggning.

Ajdarevic: ”Häcken får det tufft”

Samtidigt har BK Häcken gått som tåget i cupspelet. Gruppen vann Hisingenklubben överlägset och än så länge har man mäktat med 15 mål och bara två insläppta.

Med andra ord är det en tung offensiv som Djurgården ställs mot i semifinalen och frågan är hur Blåränderna ska hantera den?

– Häcken har gjort mycket mål men inte släppt in så mycket heller. Det betyder att motståndet inte har utmanat dem tillräckligt mycket. De får gärna vara offensiva mot oss också, för då kommer det att smälla bakom dem. Det är ett jättebra lag med många individuellt skickliga spelare. En stabil klubb som är på väg uppåt. Det känns som att med den truppen de har ska laget vara i toppen, säger Astrit Ajdarevic.

Tror du att Häcken vågar kliva offensivt mot er på Tele 2?

– Jag tror inte det, eller jag vet att det är så. Vi har så många individuellt skickliga spelare och vi är en maskin just nu. Vi är en blandning av tyskar och Balkan i det här laget. Det är tufft att möta Djurgården och det är speciellt tufft att komma till vår hemmaborg. Det kommer att vara tufft för Häcken.

Lagerlöf hyllar Häcken

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf hyser stor respekt för motståndet.

– Det är ett jättebra lag. Jag tycker framför allt de förstärkningar Häcken gjorde förra året under sommaren, när de tog in Joona Toivio och Godswill Ekpolo, varit bra. De har hela tiden haft en bra offensiv men mittbacksspelet har inte alltid varit briljant där. Nu har de två riktigt bra mittbackar med Joona Toivio och Rasmus Lindgren.

Lagerlöf fortsätter:

– Häcken gör alltid mycket mål och är väldigt bra i omställningsspelet. Vi sa att Hammarby var lite bättre än Elfsborg, nu får man anse att Häcken är bättre än Hammarby i dagsläget så det blir ytterligare ett hack upp om vi vill vara med och leka ytterligare en vända.

Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Hur vill ni agera?

– Det är hemmaplan och vi vill försöka driva tempot i matchen. Häcken är ett av de tydligare lagen i allsvenskan och de följer verkligen sin spelmodell. De är väldigt tydliga i sitt sätt att spela fotboll och väldigt skickliga på det. Jag tror att det är enkelt att sätta matchplanen utifrån hur tydliga Häcken är i sitt spel, men det handlar väl mer om att hitta balansen. Man vill inte låta Häcken kontra för mycket, men vi vill gärna trycka ner dem så att de får försvara djupt. Vi måste vara noggranna i värderingarna. Mot Hammarby började vi utmana i fel lägen och det måste vi ta lärdom av.